Peotoidud  » Jõulud

Aleksandrikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Glasuuritud plaadikook
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega jahu, või ja suhkur.
Jaota tainas pooleks ja suru sõrmedega kahele võiga määritud ahjuplaadile (plaadid peavad ühest otsast servata olema).
Küpseta 215º C juures ahjus 15-20 minutit. Jahuta.
glasuur:
sega tuhksuhkur mahlaga keskmiselt paksuks seguks.
Libista üks kook serveerimislauale.
Määri pealt ploomimoosiga.
Libista teine kook esimese koogi peale.
Määri pealt glasuuriga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kadiann 16.jaan 2010 14:40
Vaga maitsev, aga glasuuri kogus tuleb kyll vahemalt kahekordistada sest selle retsepti jargi kumab taigen glasuurist labi ja pind ei jaa sile nagu aleksandrikoogile kohane.
Keidy 23.jaan 2009 17:33
Tegin seda, väga hea jäi, aga üks tähelepanu teistele tegijatele: kui jahutad vähe ei tule kook hästi välja! Esimesel korral ma ka ei jahutanud ja marmelaad valgus kõik laiali, samuti glasuur. Aga teisel korral olin targem ja kook jäi ilus ja ka väga-väga maitsev! :)
1