Peotoidud  » Jõulud

Karamellikook

Keskmine hinne: 4.08 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Karamellikook hapukoorega.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Suhkrusiirup: Pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud.
Lisa keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi.
Lase jahtuda.
Valmista tainas: Sega margariin, sool, munad, küpsetuspulber ja 1/2 jahust.
Lisa jahtunud siirup ja ülejäänud jahu.
Jaga tainakogus kaheks ja suru 2 ahjuplaadile laiali.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit.
Lase põhjadel jahtuda.
Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur.
Lõika koogipõhjadel servad ära (need jäävad pealepuistamiseks).
Määri ühele koogipoolele hapukoort (täksi kahvliga augukesi, et kook mahlasem saaks).
Pane peale teine koogipõhi ja kata uuesti hapukoorega.
Peale pudista alleshoitud servatükid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kohvihoolik 19.aug 2010 17:40
Peale puistatakse purustatud servatükid. Servad lõikad koogipõhjadel ära, sest need kipuvad krõbedamad tulema ja üldse on lõigatud äärega kook kenama välimusega. Need, kes tahavad rohkem kihte, võivad rohkem põhjasid küpsetada ja ühe neist puruks peale teha. Kui liivataigent teha, siis soovitan ta jätta sellise, et ikka näppude külge kinni kleepub ja et ikka pehme oleks. Siis jäävad ka põhjad ahjus küpsetamisel pehmed ja hapukoor imbub paremini. :)
Triin 08.märts 2010 21:08
Minul jäi põhi kuidagi kõva,nagu liivapõhi tuli,ei ole üldse sama mis poes.Aga mis valesti see uuesti!
Keidy 23.jaan 2009 17:31
Aga peale jääb ainult hapukoor? Poes on küll pruun :) Võibolla peaks peale ka seda suhkrut kuumutama?
Kohvihoolik 15.mai 2008 15:42
Olen mitu korda teinud ja kõigile väga meeldib:) Suhkrusii-
rupiga on ainult natukene mässamist, et õige värv ja maitse lõpuks saada, aga eks see ka käppa saadakse:)
Lagzu 27.okt 2006 14:16
karamelliks sulanud suhkur ongi karamelli maitsega ;)
strooganow 05.märts 2005 17:34
lihtne ja odav tõepoolest
1