Peotoidud  » Jõulud

Õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Õunad võib asendada rabarberi või karusmarjadega.
Kogus: 1 portsjon
Eralda munakollased munavalgetest, jälgides, et munavalge hulka ei satuks tilkagi kollast.
Lisa munakollastele þ suhkrust ja vahusta heledaks vahuks. Munavalge vahusta eraldi anumas.
Poolenisti vahustatud munavalgele puista lusikatäite haaval juurde ülejäänud suhkur ja klopi edasi, kuni vaht muutub tihedaks.
Vaht on paras, kui ta kausist kallutamisel enam välja ei libise. Nüüd lisa vahustatud munakollastele sõelutud jahu ja õunaviilukesed, seejärel sega juurde munavalgevaht.
Vala taigen ettevalmistatud küpsetusvormi ning küpseta 190°-200° juures, kuni kook hakkab vormi servade küljest eralduma ja puutikuga proovimisel jääb tikk puhtaks.
Kui kook on veidi jahtunud, puista selle pinnale tuhksuhkrut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aimerk 01.sept 2008 17:22
mina lisasin ka 100 g toasooja margariini ning rohkem õunaviile! väga hea õhuline kook tuli, peale sai ka kaneeli ja tuhksuhkrut pandud.
1