Peotoidud  » Jõulud

Rabarberi- kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.42 Allikas: erakogu Autor: Maret
Magus küpsetis.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Panna kõik taigna ained kaussi ja mikseri taignakonksudega segada purutaoliseks. Siis mõtteliselt see pooleks jagada. Segada omavahel suhkur munad ja kohupiim. Rabarber tükkideks lõikuda. Nüüd määrida rasvainega koogivorm. Puistata üks osa taignast vormi põhja. Siis panna taigna peale rabarberitükid mis on ÄSJA enne taigna peale panemist segatud suhkru ja kaneeliga.(Kui see nats seisab siis tuleb sealt vedelik välja mis just kõige parem pole,aga egas sellepärast ka kook halvem tule). Nüüd pane see vedel kohupiimamass rabarberitükkide peale. Ja kõige lõpuks puista kook üle teise puru osaga. Pane ahju ja küpseta umbes 45 minutit 175° C juures. Aga kuna minu pliit kuumuse numbreid ei näita siis ,nina tunneb küll kohe ära kui kook valmis hakkab saama. Head küpsetamist!
Kõige parem külmalt!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
M. 28.mai 2011 13:35
Tahtsin teha, aga ei jõudnudki :S Eks siis kunagi hiljem tuleb ikka ärateha :)
M. 28.mai 2011 13:05
Plaanin täna teha, eks siis pärast muljetan, kuidas maitses :)
Katrin 06.juuni 2010 19:41
Mina, kes ma olen kehv küpsetaja olin selle koogiga ülirahul. Hästi maitses kuumalt koos jäätisega.
Kristina 25.mai 2010 17:54
Ma panin veel vähem rabarberit, alla 600g, polnud rohkem. Seda oleks tõesti võinud rohkem olla, aga see on enda süü. Sellele vaatamata tuli hea, magus ja mahlane, tainas on sobivalt mahe.
liikas 01.juuli 2008 19:57
mulle väga meeldis aga mulle meeldis rohkem kuumalt. ja sõime selle ühe päevaga ära.
kropsik 15.juuni 2006 11:27
Panin vähem rabarberit - 700 g, aga tuli päris normaalne välja. Pole kuigi magus, mõnus hapukas suutäis.
1