Peotoidud  » Jõulud

Rabarberikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pirukaraamat Autor: Esta
sarnaneb õuntest tehtavale "Pisarakoogile" ja pole väga magus.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
vahusta või ja suhkur ning lisa munakollased.
sega omavahel jahu ja kartulijahu ning sõelu võivahu hulka.
suru taigen võitatud pirukavormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 min.
pane potti rabarberitükid, vesi ja suhkur ning keeda nii kaua, kuni rabarberid on pehmenenud.
maitsesta kaneeliga. vala rabarberisegu eelküpsetatud taignapõhjale.
vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vähehaaval tuhksuhkur.
tõsta segu rabarberimassile ja puista üle mandlilaastudega. küpseta 175 kraadi juures, kuni besee muutub kuldseks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
iris656 30.mai 2008 12:56
Teine kord proovisin nii, et panin lihtsalt suhkru ja kaneeliga maitsestatud rabarberikuubikud põhja peale ja küpsetasin veidi ahjus, siis panin munakatte peale, ei vettinud niimoodi läbi.
allika 28.mai 2008 17:32
Lihtsam ja minu meelest ka nägusam, kui rabarberit mitte keeta, vaid eelküpsetada koos põhjaga, kaetult kaneelisuhkruga või kuidas kellelegi meeldib. Kasutan põhjataignas hästi vähe suhkrut, rabarberile puistatu ja besee kompenseerivad täielikult.
Atsinna 27.mai 2008 19:45
No ,milleks kasutada täidises veel vett? Rabarber on väga mahlane ja kui eelnevalt segad suhkru ja kaneeliga ja siis kuivema rabarberi taignale või millele iganes, laotad, ei vetti kook läbi ega jää nätske.
iris656 27.mai 2008 18:25
Minu arvates on selles retseptis suhkrut liiga palju, hirmus magus tuli. Ja teine jama on see, et see rabarberisegu on liiga vedel, põhi vettib täiesti läbi.
1