Peotoidud  » Jõulud

Viinamarjakook"Josephine"

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: kati
Maitsev küpsetis
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Taigen:
150 g võid või margariini
75 g suhkrut
225 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 muna + 1 munakollane.
KATE:
750 g heledaid viinamarju
200 g suhkrut
3 muna + 1 munavlge
veidi soola
125 g pähkleid
1 tl kaneeli
1 sidruni mahl.
Valmistusõpetus:
TAIGEN:
Jahu segada küpsetuspulbriga, lisada pehme võiga segatud 75 g suhkrut, 1 muna ja 1 munakollane, siis sõtkuda. Taigen tõsta 1 tunniks külma kohta. Lahtikäiv vorm määrida, taigen rullida, panna vormi põhja ja vormida taigna servad ümber ringi vähemalt 3 cm kõrguseks
Peeneks hakkitud pähklid segada kaneeliga. 4 munavalget lüüa vähese soolaga kõvasti vahule, 200 g suhkrut ja 3 munakollast vahustada, pähklid ja sidrunimahl sinna sekka segada.Viinamarjad pesta, nõrutada, segada munakollase vahuga, lõpuks lisada munavalgevaht. Segu valada vormi taignapõhjale. küpsetada 180º C kuumuses ahjus umbes tund aega. alguses on hea vorm pealt katta alumiiniumfooliumiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa