Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadikook I

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: kati
Šokolaadikook kaerahelvestega
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
5-6 dl Heleni täisterakaerahelbeid
200 g šokolaaditükke
200 g võid või margariini
2½ dl suhkrut
1½ dl jahu
3 muna
Glasuur:
25 g võid
150 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
Valmistusõpetus:
Või ja šokolaad sulatada aeglaselt nõrgal kuumusel, aeg-ajalt segada.
Munad ja suhkur kloppida tugevaks vahuks, lisada jahu koos kaerahelvestega. Seejärel segada šokolaad koos võiga ning kallata taigen määritud vormi. Küpsetada 175° C juures 30 minutit. Panna kook vajutuse alla jahtuma. Glasuuri tegemisel kuumutada rasvainet ja koort kuni auru tekkimiseni, seejärel lisada šokolaad. Jahutada segu vahetevahel segades.
Kook katta šokolaadimassiga nii pealt kui ka külgedelt. Kaunistada.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
marili 26.apr 2009 19:06
tegime tööõpetuse tunnis ja meie, -algajate kohta , tuli päris hea :D
Kaduu 04.mai 2007 19:35
see on tõesti hea kook soovitan katsetada=)
1