Peotoidud  » Jõulud

Beseekattega viinamarjakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: kati
Viinamarjakook mandlitega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
TAIGEN:
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 munakollane
3 sl hapukoort
50 g suhkrut
veidi soola
100 g võid või margariini.
TÄIDIS:
1 kg viinamarju.
KATE:
4 munavalget
veidi sidruni mahla või sidrunihapet
200 g tuhksuhkrut
150 g hakitud mandleid.
Valmistusõpetus:
Jahu segada küpsetuspulbriga, sõeluda taignalauale, keskele valjutada süvend, millesse pannakse munakollane, hapukoor, sool ning need siis seal jahuga segada.
Nüüd riivida peale külmas hoitud või (margariin) ning taigen siledaks sõtkuda.
2/3 taignast rullida lahti käiva vormipõhja, ülejäänud taignast vormida taignale 2-3 cm kõrgune serv.
Taignapõhi torkida kahvliga läbi ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus umbes 15 minutit.
Jahutada.
Viinamarjad pesta, nõrutada ja valada taignapõhjale.
Munavalge lüüa sidrunimahlaga kõvaks vahuks, järk-järgult lisada tuhksuhkur.
Peeneks hakitud mandlid segada munavalgevahu hulka ja valada viinamarjade peale.
Siluda.
Kooki küpsetada hästi nõrgas ahjus umbes tund aega.
Bezee peaks jääma helekollaseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa