Peotoidud  » Jõulud

Tikrikook

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: Rootsi
See on vana rootsi retsept. Rohke vahukoorega serveeritav tikri-ahjupannkook on mõnus suvine magustoit. Kogusest jätkub kuuele inimesele.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane ahi 225°C peale kuumenema. Sega taigen ja määri ahjuplaat võiga. Puista tikrid ühtlase kihina plaadile, vala taigen peale ja pane umbes 45 minutiks ahju. Ahjupannkoogi pind peab küpsema kenasti pruunitäpiliseks. Puista kuumale koogipinnale veidi suhkrut ja serveeri vahukoorega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Riisi 13.aug 2009 19:29
See on tikripannkook! Väga lihtne teha. Nii lihtne, et ma ei uskunud, et see saab üldse välja tulla! Terve pann tuleb katta tervete tikritega ja tainas peale valada. Kasutasin kaht sorti tikreid: punaseid ja rohelisi - see muutis koogi ka silmale hästi rõõmsaks. Siin, muide, pole üldse rasvaineid, ainult pann tuleb võiga kokku määrida. Kui süüa otse valminult, siis on tegu justkui tikrivormiga. Soovitan lasta jahtuda. Vahukoore asemel võib kasutada ka jäätist. Piisab ka, kui koogile vahetult enne söömist krõbisevat suhkrut peale raputada.
1