Peotoidud  » Jõulud

Lehttainas õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: Lory
Kiirlehttainaga õunakook
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Taigen: 500g jahu
300g margariini
1 muna
3/4 klaasi vett
1tl sidrunihapet (või 30% äädikat)
1/2 tl soola
Täidis:Supitaldrikutäis hapuka õuna lõike
pool klaasi suhkrut
õunte asemel võib kasutada paksemat keedist
Pealtmäärimiseks: muna või munavalget
Valmistusõpetus:
Muna lahti lüüa, lisada vesi, äädikas ja sool.
Taignalaual hakkida noaga sõmeraks jahu ja margariin, valada vedelik jahu sisse vajutatud lohku ja segada taigen valmis.
Taigen panna mitmeks tunniks jahedasse kohta.
Taigna võib ka eelmisel päeval valmis teha ja jahedas hoida.
Taigen jagada pooleks.
Üks pool rullida, asetada võitud plaadile, katta õunalõikudega, millele raputada peale suhkur ja kaneel.
Õunalõigud katta teise parajakslõigatud taignapoolega.
Kooki pintseldada pealt muna või munavalgega ja küpsetada keskmise kuumusega ahjs kuldpruuniks.
Enne ahju panemist võib pealmist taignakihti kergelt kahvliga auguliseks torkida.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa