Peotoidud  » Jõulud

Lihtne hea õunakook

Keskmine hinne: 3.02 Allikas: erakogu Autor: Lory
Väga maitev küpsetis
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Või sulatada, lasta jahtuda.

2. Munad kloppida soola ja suhkruga korralikult lahti, segada sulatatud margariiniga.

3. Nüüd lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ning taigen ühtlaseks segada.

4. Õunad koorida ja lõikuda paksemateks lõikudeks.

5. Taigen tõsta rasvainega määritud plaadile, siluda 1cm paksuseks kihiks.

6. Õunalõigud laotada taignale ja kergelt sisse suruda. Raputa õunad üle kaneeliga.

7. Kooki küpsetada keskmise kuumusega ahjus (200 kraadi 25 kuni 30 minutit).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Yasss 05.dets 2016 19:49
Aitäh!Sellest tuli väga hea kook välja.Kuna meil jäi munast puuduks(meil oli 2 muna)siis me kasutasime natuke piima.SEE OLI MU ELU PARIM ÕUNAKOOK!
Epp Viires 08.nov 2016 10:46
OOO---mul on küll palju õunu võiks isegi teha head õunakooki või mis????on kindlasti hea ja väga maitsev kah!!!
Siiri Kirikal 31.okt 2016 10:19
Klaas on mõõt, mida kasutati veel kümne aasta eest kokaraamatutes üsna laialdaselt. Mhault on see võrden 2 dl, kui aga mõõta klaas triiki täis, võib maht olla ka 2,5 dl.
RS 29.okt 2016 13:15
Mis mõõt see klaas on?
Pilvik 16.sept 2016 13:33
Ise küsin, ise vastan- tegin ahjuvormiga, mille sisemõõt 34x27cm, jäi liiga paks, soovitan teha suure ahju plaadiga. Panin küll palju õunu, aga kuna kook tuli paks, siis oleks veel rohkem vaja olnud ja hapukamaid, aga muidu üsna hea.
Pilvik 16.sept 2016 11:14
Kui suur vorm või plaat peaks olema?
valdor 09.sept 2016 12:52
Küsimus? Või või margariin?
küpsetaja 09.sept 2016 09:54
kook õnnestus hästi, kuid minu arust oli sutsu igav..küpsetasin toortatra jahust ja lisasin kookoshelbeid, kuid tekstuur oli igav biskviit
Siiri Kirikal 06.jaan 2014 07:45
Küpsetage kooki 200 kraadi juures umbes 25-30 minutit.
Katz 04.jaan 2014 20:42
Kesmise kuumusega ahjus? Mis on keskmine kuumus, millest? Kui kaua?
kerli põder 02.okt 2013 13:38
väga lihtne teha ja väga maitsev. sellest on saanud minu lemmikuid kooke üldse, kevadel lisan rabarberi, suvel erinevaid marju ja oma sünnipäevaks teen rohkete õuntega.
Siiri Kirikal 19.nov 2012 17:47
Oletan, et klaas on 2 - 2,5 dl.
Tahaks ka teha 19.nov 2012 16:41
Palju need klaasid siis oleks? Mul pole sellist klaasi, mis on reteptikirjutajal. -
Mitu dl või grammi see 1 klaas siis oleks, palun?
Tahaks ka teha 19.nov 2012 16:23
ja lisaks: palju see üks klaasitäis on? Mul pole kodus venenaegseid kllase, palju see on kas dl-tes või grammides? Aitäh, kes ostab vastata. :)
Tahaks ka teha 19.nov 2012 16:21
Kui soovin teha seda kooki 26 cm läbimõõduga vormis, kas siis pean kogused poolitama?
küpsetaja 24.okt 2012 14:06
Väga lihtne valmistada. Kook kadus taldrikult minutitega :) ülimaitsev
Merka 30.sept 2012 18:22
Väga mõnus kook! :)
Käts 26.sept 2012 19:35
Küpsetasin klaasist vormis, alla panin pärgament paberi. Kook ise tuli 3 cm paksune ja väga mahlane.
AiliV 24.sept 2012 16:42
Panin ka just koogi ahju,suured tänud selle piima lisamisega.Õunu lisasin ka kohe südamest,kuna omas aias ikka neid jätkub.
Laura 26.aug 2012 17:00
Elu esimene õunakook, ja peab tõdema et ka parim mis siiani üldse saanud olen :P. Ülilihtne valmistada ja väga maitsev! Kook sai otsa vaid minutitega ning kõik kiitsid :) Taignasse panin aga kah hapukoort, et jääks õhulisem ja õuntega ka ei koonerdanud. ning no suhkru osas pean küll ütlema et panin rohkem kui retseptis kirjas oli, ning polnud sugugi magus.. aga eks igaühe maitse asi :)
elise^^ 30.dets 2011 21:55
Kohutavalt hea! :) Ma panin ka umbes poole vähem suhkrut aga jah, ma tavaliselt ei ole suur õunakookide fänn aga sellest koogist sõin isegi kolm tükki :)
Tuba nr 3 19.sept 2011 19:22
Tudengitele sobilik - odav ja imehea! :)
Jussep 16.sept 2011 10:53
sai ka seda kooki tehtud, esimesel korral täpselt retsepti järgi-jäi nagu miskit vajaka, teisel korral panin võid 150g ja küpsetuspulbrit 1tl ja see kook tuli tunduvalt parem. Õuntele raputasin veel fariin ja muscovado suhkrut ka kaneelile lisaks.
maitsekas 01.sept 2011 17:25
väga lihtne ja hea eriti nüüd õunte ajal:)
fänn 30.jaan 2011 00:07
tõesti lihtne ja mõnus, mis kõige tähtsam midagi ei jäänud järele.
123