Peotoidud  » Jõulud

Saksa kirsitort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Kirsitäidisega tort.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Loputa ja puhasta kirsid ning eemalda kivid. Sega potis mahl, suhkur, liköör ja kartulijahu. Aja keema ning tõsta pott kohe tulelt. Pane kirsid tulisesse vedelikku ja lase jahtuda, (kui tahad kompotti ka tordi juurde pakkuda, siis tee seda kahekordne kogus).
Sega rasvaine, suhkur ja vanillsuhkur kohevaks massiks. Lisa ükshaaval munad, vahepeal hoolega vispeldades. Lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu, riivitud sidrunikoor ja kohupiim. Kata koogivormi põhi (läbimõõt 26 cm) küpsetuspaberist lõigatud kettaga ja lõika riba ka külje vooderdamiseks. Määri küpsetuspaber võiga ja puista jahuga üle. Kalla pool tainast vormi ja kirsikompott selle peale nõnda, et et servast jääb 2 cm paljaks. Ülejäänud tainas kalla täidisele ja silu pind siledaks. Küpseta 1,5 tundi 175°C juures ahju alaosas. Ahjust võetud tort lase vormis jahtuda ja tõsta siis serveerimisalusele. Kaunista pealt tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa