Peotoidud  » Jõulud

Mandli-ploomikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pirukad.
Mandli-ploomikook liivataignapõhjal.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega pehme või hulka omavahel segatud nisujahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa koor ja sega veel ainult nii palju, kui ainete segunemiseks vaja. Pane taigen natukeseks ajaks külmkappi hanguma. (Võib kasutada ka valmis liivatainast). Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Tee ploomipoolikutesse sisselõiked, nii et need ühest otsast koos püsivad. Võta külmkapist tainas ning suru see koogivormi (läbimõõduga 26 cm) põhjale ja külgedele. Lõika martsipan viiludeks ja laota vormi koogipõhjale. Martsipanile peale paiguta lõigatud ploomipoolikud nõnda, et ploomiread moodustavad rattakodarad. Lõpuks puista peale suhkrut. Küpset 30-40 minutit 200°C juures praeahjus.
Serveerimisel paku juurde vahukoore ja vanillsuhkruga maitsestatud toorjuustu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tudike 06.okt 2008 14:19
Väga magus. Hapud ploomid peaks olema, siis oleks mõnusalt tasakaalus. Kunagi tegin sarnast kooki kiividega, ka oli väga hea.
Riina 10.sept 2008 08:29
Retsept proovitud ja tulemus väga maitsev. Taignasse panin küll ka veidi soola ja mandlimassi asendasin martsipaniga (mandlimartsipan). Mandlimassi ma lihtsalt poest ei leidnud.
1