Peotoidud  » Jõulud

Apelsinikook šokolaadiglasuuriga

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: Kodu ja aed.
Apelsini-šokolaadikook.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Võta lahtikäiva servaga koogivorm ja määri seest võiga.
2.Vahusta või, lisa suhkur ja riivitud apelsinikoor. Vahustamist jätkates sega munad ükshaaval hulka. Sega hulka ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks lisa apelsinimahl. Kalla tainas määritud vormi ja küpseta kooki alumisel ahjuvõrel 200°C juures umbes 30 minutit.
3. Tee apelsinisiirup: vala mahl koos suhkruga potti ja aja keema. Võta kook ahjust välja ning torgi sellesse puutikuga auke, et siirup paremini sisse imbuks. Vala kook apelsinisiirupiga üle ja jäta jahtuma. Kummuta jahtunud kook vormist välja.
4. Glasuuri jaoks sulata potis või. Kui see on sulanud, võta pott tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega, kuni saad ühtlase segu. Glasuuri kook üle.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kass 03.sept 2011 15:04
Väga hea kook oli. Mulle maitses. ;)
liisbet13 14.märts 2010 22:51
Tegin täna. Hea on.:)
capsuke 30.sept 2006 13:08
Ma olen seda kooki teinud, magus mmm :)
1