Peotoidud  » Jõulud

Hapupiimakook II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodu ja aed.
Jõuluhõnguline hapupiimakook. Selle koogi küpsetamisega tuled toime isegi siis, kui oled pagarikunstis täielik võhik.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sulata või (margariin). Sega fariinsuhkur hapupiimaga ning lisa sulatatud ja veidi jahtunud rasvaine. Sega jahu ja muud kuivained omavahel ning lisa segusse. Sega kõik hästi läbi. Määri koogivorm seest margariiniga ja puista riivsaiaga üle. Küpseta kooki ahju alumises osas 200°C juures umbes 45 minutit. Proovi puutikuga, kas on küps. Kui tiku külge ei jää tainast, võib koogi ahjust välja võtta. Lase koogil veidi aega jahtuda ja kummuta siis vormist välja.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pille-Riin 23.mai 2012 00:29
Väga lihtne ja käepärastest asjadest valmistatav kook! Kasutasin tavalist suhkrut, sooda asemel küpsetuspulbrit, võid ja margariini panin umbes pooleks, ning jätsin ära nelgi ja kardemoni, kuna neid mul ei olnud. Lisasin natuke vanillisuhkrut ja kookoshelbeid, kuna neid parajasti kodus leidus. Küpsetasin väikeses, 19 cm läbimõõduga koogivormis ja sellest kogusest sai 2 kooki (kerkis ka natuke). Tuli selline huvitava maitsega magus saialaadne kook mõnusa krõbeda koorikuga. Arvatavasti sobiks hästi ka või või moosiga söömiseks.
leenu 26.nov 2010 20:29
unustasin hinnata:)hinne siis 5
leenu 26.nov 2010 20:29
väga maitsev kook:)pere sõi ja kiitis:)
1