Peotoidud  » Jõulud

Purukook

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Eesti köök.
Purukook moosiga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe margariin suhkruga. Lisa mikserdamist jätkates muna ja jahu, kuni kaussi on tekkinud ühtlane, väikeste herneteradega sarnanev segu. Kalla kaks kolmandikku sellest 25 x 35 cm suurusesse, küpsetuspaberiga kaetud madalasse ahjuvormi ja vala peale moos. Raputa moosile ülejäänud tainasegu ning küpseta kooki 200°C juures ahjus 40 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kariin 17.jaan 2014 15:15
Ma jätsin muna välja ja tuli palju parem
kanavana 27.okt 2012 21:45
Kuna kõiki komponente mul polnud, siis asendasin mõned. Margariin oli otsas, nii et mõtlesin selle asemel searasva panna. Kuna sedagi ei leidnud, arvasin, et seasoolikad kõlbavad küll. Suhkru asemel panin soola ja jahu asemel tangu. Seejärel tahtsin lisada moosi, kuid see oli hallitama läinud. Õnneks oli mul seaverd, mis nägi välja nagu moos. Muna jätsin ära - ega see üks puuduv komponent midagi nii palju ka muuda. Seejärel tegin koogi valmis. Kokkuvõttes tuli päris hea kook. Meenutab verivorsti. Soovitan!
Helena 27.okt 2012 20:36
Ma panin ise kaks muna ja suhkrut topelt. Kook tuli kohe nii palju maitsvam. Julget katsetamist ja armsad kodukokad, pidage üht meeles - improviseerimine on toidu tegemise juures alati teretulnud :A
Kaia 31.märts 2012 19:09
Kas ta peabgi nagu liiv tulema? Ma mõtlen tainas :D
mia 30.märts 2012 22:30
imelik kook tuli ,on praegu ahjus pole veelmaitsnud ,aga loodame ,et on heea ,pärast kirjutan! ;)
Jaanika 30.jaan 2012 13:41
40 min on liiga palju jah!
Kadi 16.dets 2011 21:38
200 kraadi ja 40 min on ilmselgelt liiga kaua selle koogi jaoks. Kas teistele ei tundunud? Mul oli 20 min. valmis.
Kadri 08.okt 2011 16:20
Jäätisega lihtsalt suurepärane. Kasutasin koogis vaarikamoosi ning banaani
Maila kokkab 05.märts 2011 12:25
Proovisin ja ei kahetse, et seda tegin:) Väga mõnus ja imelihtne teha:) 200 kraadi oli minu koogile ilmselgelt liiga palju, 150 kraadi ja 40 minutit oli täpselt paras! Minu jaoks ehk natuke liiga rammus aga muidu väga supper :)
Lauri Pedaja pruut! 11.veeb 2011 14:36
Ja Laurile maitses väga ka kui panin järgmine kord kanneli ka sisse!Umbes 20 grammi!;)
Lauri Pedaja pruut! 11.veeb 2011 14:35
Tegime, ja panin kogematta terve purgi moosi ja tuli super hea!:DKõrbend moos oli koogi ääres mis tegi selle ka maitsvamak-
s!:D:D:D:D:D!
naana33 30.jaan 2011 15:08
väga hea kook tuli.tänan:)
evelin 29.nov 2010 15:23
ma panin vanillsuhkrut ka lisaks :) aga 40 min koogi jaoks on ilmselgelt palju, mul kippus kõrbema ja võtsin ta ennem ahjust välja.
yxnaine 11.sept 2010 12:55
tegin kogused natuke suuremaks ja jagus kahele ahjuplaadile selliste mõõtude järgi: 500 g võid 2,5 muna 5 dl suhkrut 20 dl jahu 12,5 dl moosi -arvestuslik kogus mis tegelikult peale läks ei oska öelda, ilmselt rohkem :) Moosiks oli ühele plaadile õunapüree selline hapukamat sorti ja teisele kreegid poolitatud ja tunnikese suhkruga kihiti laagerdunud
NAAJ 05.aug 2010 09:15
Väga hea ja lihtne kook. Võb kasutada igasugust moosi, aga parem oleks paksem moos. Vedel moos hakkab laiali valguma ja kook kipub äärtest kõrbema minema.
Lily 04.aug 2010 15:58
teen, arvan et tuleb hea;)
loll 06.märts 2010 14:47
Vahustada küll ei tasu.. mina korra tegin, rohkem seda viga ei tee
hhannnna 07.veeb 2010 18:01
Nii hea kook tuleb välja ja imelihtne on teha!:) Soovitan teil kõigil teha:D Me kallikesega tegime:P
L0 26.jaan 2010 19:26
Väga hea :)
Liina 06.dets 2009 15:39
Me tegime koolis sõbrannadega kokanduses ja ei tulud küll puru välja sest arvatavasti oli asi selles et panime muna :D aga muidu oli täitsa hea :)
kadri25 08.nov 2009 18:07
super, tegin täna ja kindlasti teen ka edaspidi, väga hea. Proovisin kohupiimaga:)
m2uks 16.sept 2009 16:28
Purukook on supperlihtnehea kook. Mina tegin suure panniga. Muutsin natuke koguseid suuremaks ja lisasin suisa 2 muna. Pealmise kihi jaoks lisasisn natukene rohkem jahu, et oleks mugavam peale raputada. Soovitan seda teha. Seda kooki olen ma aastaid teinud. Võib teha ka kohupiima ja moosiga. 2-kihilise. Pere kiidab.
mari-liis 27.aug 2009 09:05
hea kook on ;)
Sonera 22.juuni 2008 23:51
rinzule ! Kui tahad vahel puru teha, siis näpi kausis segamini 100g jahu, 3 sl suhkrut, 50-60g toasooja võid. (/soovi korral veel 2 sl hakitud mandleid/pähkleid, 1 tl kaneeli) Pane siis puru natukeseks ajaks külmkappi tahenema. Olen 100% kindel, et õnnestud :D
rinzu 21.juuni 2008 22:56
minul küsimus..iga kord kui ma proovin midagi puruga teha ei tule mul puru välja...jääb tainas
12