Peotoidud  » Jõulud

Pehme piparkook II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kohupiimaglasuuriga pehme piparkook.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel kuivad ained, lisa hapupiim ja moos ning sulatatud ja leigeks jahutatud margariin. Töötle ained tainaks võimalikult vähese segamisega, et küpsetis säilitaks mureduse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjupannile ja küpseta 200°C juures 40 minutit. Kook on küps, kui pinna sisse sõrmega vajutatud lohk kohe uuesti täis kerkib ning kook lööb vormi servast lahti. Tõsta kook koos panniga restile jahtuma. Mikserda kohupiim mõlema suhkruga kohevaks, määri saadud segu leigele koogile ja pane tunniks külma kohta. Lõika jahtunud kook ruudukujulisteks tükkideks ja puista neile soovi korral peenestatud kreeka pähkleid või jõhvikaid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ann 10.dets 2011 14:50
Kust tuleb see piparkoogile omane pruun värv? Minu taigen on küll praegu beez, panen ahju ehk siis muutub pruunimaks...
Linda 8-aastane 24.dets 2010 16:20
Mu õde teeb seda tänaseks Jõulupeoks arvan et tuleb hea:D:D:D:Y:Y:Y:Y:Y:-
Y:Y:Y:A:A:A:A:A:A:A;-
);););););):):):):):-
):)
5rrrrrrr 02.dets 2010 18:42
:Y:);):P:A
Lea 29.dets 2009 20:47
Hullult suur tuli, aga väga maitsev. Kuid suhkrukogus oli retseptis küll liiga suur, panin u 5 dl suhkrut ja tuli väga magus. Kellel pole väga suurt perekonda või mõnda suurt pidu tulemas, soovitan kindlasti teha poole väiksema portsjoni, aga kohupiimakoguse võiks ikka samaks jätta. Kuna kodust nelki ei leidnud, asendasin selle piparkoogimaitseai-
nega, kaneeli panin ka veidi rohkem.
Birgit 24.dets 2009 11:36
Mina tegin selle tavalise ahjuplaadiga. Kogus on suhteliselt suur ja väiksemasse ahjupanni panna ei julgenud, kuna ei teadnud, kui palju kerkib. Hea sai.
supersidrun 21.dets 2009 21:00
oskab keegi öelda, kui suur peaks olema ahjuplaat...selliste kogustega
Goofi 10.nov 2009 18:28
Tõesti väga, väga hea kook :) Ettevaatlik tuleks olla soodaga, mina asendaks selle hoopis küpsetuspulbriga, sest kui sooda pole hästi taignasse segatud, siis hamba alla sattudes pole see soodatükk just kõige parema maitsega. ;)
sipelgasiil 19.dets 2004 13:53
Mm, kui nämma kook! Mõnele maitsele ehk liiga magus (kui pohlamoos pole piisavalt hapu), aga suhkrut saab ju alati vähem panna. Meie perele maitseb just sellisena! Väga hea kook jõulude ajal külalistele pakkumiseks!
1