Peotoidud  » Jõulud

Heeringa-kartuli vormivõileib

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Maitsev suupiste
Kogus: 1 portsjon
0,5 kg koorega keedetud kartuleid
2 väikest purki marineeritud heeringahoidist
400 g rukkileiba
300 – 400 g paksu hapukoort
1 dl peenestatud tilli
1 dl peenestatud murulauku
0,25 tl purustatud musta pipart
Lõika kartul, leib ja nõrutatud heeringas väikesteks kuubikuteks. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga; lõika paraja suurusega pabeririba ka serva katteks. Raputa vormi põhjale veidi rohkem kui pool leivakuubikutest. Sega hapukoore hulka till, murulauk, pipar, heeringa- ja kartulitükid ja ülejäänud leib. Kui segu tõmbub liiga kuivaks, lisa hapukoort. Kalla segu leivakuubikute peale, kata vorm kinni ja lase mõni tund või järgmise päevani külmas maitsestuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa