Peotoidud  » Jõulud

Kohupiima-piparkoogikook

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Targu talita - Sirje Rekkor
Kohupiima-piparkoogikook.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Piparkoogitainas panna esmalt sügavkülma. Kui tainast ongi hoitud sügavkülmas, võtta see enne koogi valmistamist veidikeseks tahenema. Riivida sügavkülmast võetud piparkoogitainas jämeda riiviga. Suruda saadud puru lahtikäiva koogivormi põhja ja servadele. Vahustada munad suhkruga. Kohupiima ajada läbi sõela ja lisada munavahule. Soovi korral maitsestada täidisesegu piparkoogimaitseainega. Valada segu piparkoogitaina põhjale. Küpsetada 200°C juures umbes 20 minutit. Koogi küpsust kontrollida nagu ikka, puutikuga (kook on valmis, kui tikuga katsudes täidis enam tiku külge ei jää). Jahutada ja serveerida jõuluõhtul koos pohlasalatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kokkgerda 12.veeb 2012 21:14
Minul väga suur lahtikäiv koogivorm ja riivisin 750grammi piparkoogitaigent. Panin 250grammi pakikohupiima, 200grammi hapukoort ja ühe apelsini lõikusin ka piparkoogitaigna ja kohupiima kihi vahele. Kohupiima hulka riivisin veidi apelsini koort ka. Ahjus oli minul umbes 40 minutit. Kook sai lõpuks väga maitsev. Kõik kiitsid. Hea ja lihtne kook :)
liisu 13.dets 2011 12:01
kas keegi võiks selgitada,mileks on vaja tainast hoida sügavkülmas ja siis riivida..? kas lihtsalt niisama ei või seda vormi sättida?
tigekiisu 05.jaan 2010 15:43
Tegin eile siis esimest korda seda kooki. Lisasin 4spl.lusikat mannat ning panin 2 pakki lahjat kohupiima ning 250g talukohupiima, mis on hästi hea ja mure... Kook oli ahjus 45min. Pealt kaunis ja kuldne.. ning oi kui maitsev! Tänud lihtsa retsepti eest. teen kindlasti veel!
JannejaRaido 21.jaan 2006 16:05
Superkook! Kohupiima ei sõelunud, piparkoogimaitseai-
net kah ei lisanud, vai hoopis vaniljet..Ja küpses nii, nagu pidi!!! Vaieldamatu lemmik!!!
pille pohl 20.märts 2005 17:55
Tegin seda kooki samuti jôuluajal. Meile meeldis väga. Väikese omaloominguna lisasin kohupiimale jôhvikaid ja rosinaid, piparkoogimaitseaine asemel riivitud sidrunikoort, suhkrut lisasin maitse järgi. Väga hea! Retsepti peale sattusin kusagil mujal.
hlx 25.dets 2004 19:54
Proovisin ja pettusin,kuna pole öeldud suhkru kogust,panin palju,liiga magus.Suhkrut tuleks kõige rohkem 5 spl.lisada.Lõuks aga selle aja jooksul ei küpsenud kook läbi,keskelt alt jäi tumedaks vettinud taignaks.Proovisin üle küpsetada,aga kuna piparkoogitaigen on ikka tugev taigen,vajab ta miskit veel.Probleem võis olla ka kohupiimas,mis oli 250 gr.pakkidena ostetud ja tundus liiga vesine,lausa kunst oli söeluda.Sellepärast vist põhi ei küpsenudki,kuna veeaur tegi oma töö.Nii,et kohupiim peaks olema lahtiselt ostetud,et näha oleks,milline. Üldi-
selt arvas tütar,et piparkoogikohukese maitsega,mis nüüd pühade puhul müügis.
1