Peotoidud  » Jõulud

Sinihallitusjuustu-piparkoogid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Targu talita Autor: Sirje Rekkor
Sinihallitusjuustu-piparkoogid on kõige maitsvamad värskelt küpsetatuna. Kui soovi on, võib piparkoogitaina-sinihallitusjuustu rullikesi hoida sügavkülmikus ja võtta sealt välja vaid vajalik kogus küpsetamiseks, kui isu tuleb.
Valmistusaeg: 20-40 min
Jaotada piparkoogitainas kaheks osaks, rullida kumbki tainatükk jahusel laual 20x25 cm suuruseks nelinurgaks. Lõigata taina servad siledaks ja puistata võimalikult ühtlaselt peale külmalt riivitud sinihallitusjuust. Sinihallitusjuustu võib enne riivimist sügavkülmikusse panna, siis saab seda paremini riivida. Keerata tainas pikemast servast rulli, pühkida liigne jahu ära. Lõigata tainarullist terava noaga 1 cm viilud ja panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormida piparkoogid ümaraks ja küpsetada 175°C juures ahju keskosas umbes 9 minutit. Lasta ahjuplaadil jahtuda. Serveerida glögi kõrvale või juustulaual.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Friiza 10.veeb 2010 17:34
Päris huvitavad. Hoidsin ahjus natuke rohkem, kui 9 min. Sinihallitusjuusti võiks isegi poole rohkem panna :) Sain oma jõulust järele jäänud piparkoogi taignast lahti ja natuke teistmoodi maitse suhu :)
Friiza 10.veeb 2010 17:29
Päris huvitavad. Hoidsin ahjus natuke rohkem, kui 9 min. Sinihallitusjuusti võiks isegi poole rohkem panna :) Sain oma jõulust järele jäänud piparkoogi taignast lahti ja natuke teistmoodi maitse suhu :)
katjuhh 31.dets 2009 01:26
Need on tõesti väga head! Kadusid laualt nagu soojad saiad :)
1