Peotoidud  » Jõulud

Sädelevad piparkoogid.

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Targu talita - Sirje Rekkor
Sädelevad piparkoogid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Panna kastrulisse rasvaine, omavahel segatud kakao ja suhkur, siirup ning maitseained. Sulatada pidevalt segades ja lasta seejärel korraks keema tõusta. Tõsta kastrul pliidilt, lasta tainas leigeks jahtuda ja vahustada mikseriga kohevaks. Lisada suurel kiirusel edasi vahustades ükshaaval toasoojad munad. Segada sool jahuga ning lisada väikeste portsjonite kaupa tainasse. Et piparkoogid oleksid haprad, tuleks tainast pärast jahu lisamist võimalikult vähe segada. Ühtlaseks segatud tainas pakkida toidukilesse ja hoida vähemalt järgmise päevani külmkapis. Võtta kolmandik tainast, rullida vähese jahuga üle puistatud laual hästi õhukeseks, seejärel riputada pinnale suhkrut, patsutada see käega üsna kergelt taina pinnasse. Võtta vormiga suhteliselt suured, lihtsa kujuga piparkoogid, tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, suhkrune külg üleval. Küpsetada ahju keskmisel siinil 175°C juures umbes 6 minutit, tõsta pannkoogilabidaga kohe tasasele pinnale jahtuma. Küpsetamise ajal jälgida tähelepanelikult koogikeste värvust, mis võib muutuda vaid kergelt pruunikaks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kätt - logimata 17.dets 2008 16:46
Nämmad! Esimese hooga sai küll rullimiseks liiga palju tainast võetud ja siis kippusid koogid laua külge kinni jääma. Ja käega patsutades ei jäänud pärlsuhkur piisavalt kinni, aga taignarulliga kergelt rullides sai sellest murest ka üle.
asik 09.dets 2008 20:50
tainas on küll hea
_______________ 30.nov 2008 15:44
liiga raske!:S
marit 16.nov 2008 20:20
proovin valmistada:A
1