Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogi-rullbiskviit

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Toidutare
Kohupiimakreemiga piparkoogmaitseline rullbiskviit.
Valmistusaeg: 40-60 min
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl piparkoogimaitseainet

Kreem:
500 g kohupiimakreemi
1 pk safranit (0.5 g)

Pane ahi sooja 225º C peale. Kata 30 x 40 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kartulijahu, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine ning sega vahustatud munadele. Vala tainas küpsetuspaberile ühtlaselt ja küpseta u 5-7 minutit ahju keskosas. Valmis küpsetis keera suhkruga ülepuistatud paberile ja lase jahtuda. Eemalda küpsetuspaber, mille peal koogi küpsetasid. Kreemi jaoks sega safranipulber vähese kuuma veega. Sega leotis kohupiimakreemi hulka. Määri täidis ühtleselt üle jahtunud koogi ja keera seejärel kook rulli. Tõsta jahedasse ja lase seista mõned tunnid enne serveerimist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
stellablue 25.dets 2011 14:51
Väga hea oli ja ma kasutasin ainult tärklist... Safrani jätsin välja, kuid kohupiim oleks võinud sellevõrra maitsestatud olla.. Järgmine kord tean paremini. Muidu oli väga hea :)
metsaline 06.nov 2011 10:13
kuulge kokkajad ja küpsetajad,kas jahu ei olegi vaja.olen tihti teinud rullbiskviite kuid ikka jahu ja tärklis koos.andke nõu.
paanika 13.okt 2010 13:53
tegin ilma safranita ja tuli imehea!
katts1111 12.sept 2009 14:22
safranit tuleb panna imevähe. Kui teda väga palju panna muudabki ta toidu kibedaks
TerraMariana 31.dets 2008 11:17
Minu rulliplaat kipub kohati väga paks tulema ja siis rulli keerates läheb katki :( Pean kiiresti võimalikult soojast peast rulli keerama, et vähem rebeneks. Ja ahi on mul kah vist viltu - rull on nagu pikksilm ühest otsast paras mütakas, teisest nääps.
Atsinna 29.dets 2008 20:43
Aga see tainas pole ju üldse piparkoogitainas, vaid sellest tuleb piparkoogimaitseline rullkook. Saad sellise pehme rulli nagu ikka rullkoogid on. Ei ole ka mina veel teinud, kuid väga tahan teha, kujutan juba ette kui hea ta on. Ja ettevaatust safraniga, pole isegi esimesel korral vaja poolt pakkigi panna, selles imeõhukeses pakis on teda vähe, kuid ta on tugeva maitsega. Aga kollase värvuse saamiseks pool linnunokatäit võib. Muidugi ón essents hea mõte.
mitsekatse 29.dets 2008 20:25
Kas keegi oskab õelda,kas taigna asemel võib kasutada valmis piparkoogitainast?
lyukas 28.nov 2008 18:33
Kook on väga hea ja mahlane aga safraniga tuleb tõesti ettevaatlik olla.:O Mina tegin 2 rulli, Esimene oli saffraniga ning selle maitse oli liiga tugev ja mõnele ei pruugi see meeldida. Teisele panin mõni tera safranit ja maitse järgi apelsiini esentsi, see oli nii hea ja värske:D Soovitan katsetada: 1-kohupiima kreemi 2-apelsiini esentsi 3-suhkurt maitse järgi:Y
nellt 20.nov 2008 14:56
aga kuidas see tainas on plididl selline pruun?
pääsusilmake 14.apr 2008 14:23
Tekkis selline küsimus,et kas kingpooliku jutt vastab tõele,et terve pakk safranit selle rulli täidise sisse on palju?Ei ole ise kunagi safranit küpsetistes ega ka mujal kasutanud sellepärast ka küsimus.Ja siis veel küsiks,et kas täidise sisse sobiks ka banaani panna? Tahaks hirmsalt seda rulli teha! Ja loodan,et meie poodides ka safran müügil on.
kingpoolik 07.jaan 2008 20:44
väga tore retsept! soovitan vaid safraniga ettevaatlik olla. retseptis ettenähtud kogus (terve pakk) on ekslikult liiga palju, pealegi on ju tegemist kalleima maitseainega! piisab vaid imevähesest näputäiest. ammutanud teadmatusest kogu paki sisu kohupiima sisse, muutus maitse üsna ebameldivaks ja teravaks.
Nunnuke 02.dets 2006 11:56
Ohhoo! Tundub, et hää asi! Peaks ka proovima.
helle50 25.nov 2006 08:00
Hakkan täna kohe tegema. Mulle meeldivad igasugused rullid. Nii soolased kui magusad. Põnev on valmistada.
jutita 15.apr 2006 15:36
proovi kindlasti ja sa ei kahetse.
oravke 12.apr 2006 20:49
peaks vist ka proovima.
jutita 02.veeb 2006 20:18
tegin ära vist juba jõulude ajal tõepoolest oligi mõnus.
jutita 27.nov 2005 12:34
tuleks katsetada tundub mõnus.
1