Peotoidud  » Jõulud

Prantsuse külapatee

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Prantsuse külapatee ehk ahjus küpsetatud pasteet.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Murenda sai ja sega vahukoorega. Kuumuta sibulat ja tüümiani pannil õlis, lisa koos anšoovisega saia-vahukooresegule ning sega saumikseriga läbi. Lisa ka hakkliha, maks ja maitseained, töötle saumikseriga ühtlaseks. Vooderda üks piklik pateevorm või kaks väikest ümmargust ahjuvormi seest peekoniviiludega nii, et osa neist jääb üle vormi ääre. Vala hakkmass vormi ning keera peekoniviilud roa peale. Küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit, seejärel veel 150°C juures 30 minutit. Võta ahjust ja vala ära küpsemise ajal tekkinud vedelik. Aseta vormi peale raskus ja lase jahtuda. Jahtunult pane päevaks külma. Serveeri viilutatuna külmlaual koos rohelise salati, leiva ja soolakurgiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lill 28.veeb 2005 14:05
Kuu aega tagasi tegin,meie pere jaoks oli pisut võõrapärase maitsega.Järgmine kord kui teen panen pisut vähem tüümiani.
1