Peotoidud  » Jõulud

Mustika-kohupiimapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Lihtne ja hea pirukas, mille õnnestumises võid alati kindel olla.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 10 portsjonit
Sega pehme või ja jahu. Lisa muna ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Sega kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning kalla täidis tainapõhjale. Raputa peale mustikaid. Küpseta 200°C juures ahjus 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annyi 26.veeb 2014 11:45
Kui retseptis väikeseid kohandusi teha, saab väga hea. Mina panin põhjale 2,0dl jahu + 1,5 dl kookoshelbeid. Kattele 3 muna ja 1,0dl (umbes) vahukoort. Küpsetasin 180 kraadi juures ligi tund aega. Tulemuseks sai tõeliselt hea ja mahlane kook. Päris selle retsepti järgi tehes jääbki kook liiga kuiv, peab rõõska või hapukoort lisama, et pehmust juurde anda.
Karin 15.sept 2013 15:03
Kas ma olen ainuke, kel kook VÄGA kuiv tuli? Tegin täpselt retsepti järgi. Aga ma soovitaks igaljuhul kui kohupiim mängus on, hapukoort lisada
Kaari 06.jaan 2013 19:22
Väga maitsev! ;) Mustikaid panin ohtralt, jahu lisasin 3dl ja kasutasin 23cm vormi! Väga maitsev!
Nadju 27.märts 2012 16:57
Mmmmmmmmmmmm kui hea appi ma suren ! Ainult teie ei saa seda enam teha sest ma reserveerisin selle!:R aga noh oma zaalakul ma luban seda teha ja muide see zaalak on minu lemmikloom:)Muide väga hea ja rammus on siis kui tee paneksite mustikate asemel punast veini ja ei teeks pöhja mmmmmm see oli nii hea PROOVIGE KINDLASTI !
Katre 02.märts 2012 14:32
Olen teinud taolist kooki, mustikate asemel kasutanud ka teisi marju, 26cm läbimõõduga vormi jaoks olen pannud 3dl jahu, siis katab ilusasti ära kui õhukest ja krõbedat põhja teha.
VäikeKiisuke 01.märts 2012 18:48
Minu arvates tainast on liiga vähe. Pidin kahekordistama taigna koostise kogust, kuid ka sellest jäi natuke puudu.
keiti 14.okt 2010 17:31
hea üli hea kook
margit 14.okt 2010 17:30
ei tea veel kas on ikka hea kook esimest korda alles teen loodan arvan et küpsetan ka põhja natuke ja siis panen peale täidise ja siis mustikaid nii tuleb vist parem!
Birgit 30.aug 2010 11:01
natuke liiga vesine tuli, kuid ikkagi äärmiselt maitsev!
NAAJ 06.aug 2010 11:40
Kui põhi jääb toores, siis soovitus - põhja võib eelküpsetada umbes 10 min. Jahutada, peale panna täidis ja küpsetada edasi retseti järgi. Uue retsepti kasutamine on alati riskidega seotud.
ap 20.veeb 2010 15:21
väga hea kook seda tehtu palju kordi...:D
xxx 24.dets 2009 12:09
väga hea mitu korda tehtud:):):)
briksu 14.nov 2009 16:43
niii hea:)ja niii maitsev
1