Peotoidud  » Jõulud

Beseekattega rabarberipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 pirukat.
Õrn ja õhuline beseekate teeb sellest pirukast paljude lemmiku. Täidises võid kasutada ka marju või õunu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Vahusta või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega omavahel jahu ja kartulijahu ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit. Pane potti rabarberitükid, vesi ja suhkur ning keeda nii kaua, kuni rabarber on pehmenenud. Maitsesta kaneeliga. Vala rabarberisegu tainapõhjale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vähehaaval tuhksuhkur. Tõsta segu rabarberimassile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahjus 175°C juures veel 10 minutit, kuni besee muutub kuldseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pirukas 12.apr 2015 20:25
Parim pirukas terves maailmas! Alati kui teen panem rohkem õunu. Maitsestatud õunu niisamagi hea süüa.
Siki 28.juuni 2012 12:20
See pirukas meie pere lemmik juba aastaid :)
Klamber1 18.juuli 2009 21:16
Saab ka ilma rabarbereid keetmata: neid võib enne munavalgevahu lisamist eelküpsetatud põhja peal 10-15 minutit küpsetada (ilma veeta muidugi). Tegin täna sama kooki hoopis mustikatega. Vaat et paremgi kui rabarberiga!
JUKU 20.juuni 2009 14:18
ÜLI HEA KOOK ON PANGE ÄSTI PALJU KANEELI
tsikike 27.mai 2009 21:06
Super hea kook! Põhi jäi mõnusalt mure, kate imepehme ja üldsegi mitte liiga magus kook. Rabarberile keetes ma vett ei lisanud, sest mahla tuleb piisavalt välja (selle kurnasin enne koogipõhjale panekut ära). Soovitan!
tanel 27.mai 2009 16:56
Rabarber ja suhkur 2 sl veega keema? Kindel?
liisu 18.mai 2009 15:57
Mulle täitsa meeldis. Tavaliselt on rabarberikoogid minu jaoks liiga hapud, aga see oli väga hea
L78 14.mai 2009 12:11
Väga hea. Parim rabarberikook. Tasub teha suurema koguse, kipub väga kiiresti otsa saama.
Margit85522 14.mai 2006 18:12
Täitsa hea kook, natuke hapukas samas hea.
1