Peotoidud  » Jõulud

Õhuline õunakook jõhvikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Veski Mati Autor: Toidutare
Õhuline õunakook jõhvikatega.
Kogus: 1 portsjon
100 g võid
2 ½ dl suhkrut
kübeke soola
vanillisuhkrut
poole sidruni riivitud koor
4 munakollast
3 dl Veski Mati eriti head nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
750 g õunu
1 dl kartulijahu
4 munavalget
1 sl tuhksuhkrut
3 sl purustatud ja praetud metsapähkleid
150 g külmutatud jõhvikaid või pohli

Vahusta pehme või poole suhkru kogusega, lisa vaniljesuhkur ja vanillisuhkruga.
Lisa riivitud sidrunikoor, siis ükshaaval munakollased ning lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu.
Raputa lauale pisut jahu ja rulli tainast ketas, et see oleks täpselt nii suur kui sinu koogivorm.
Lõika kooritud ja seemnetest puhastatud õunad tükkideks ja aseta kaussi, lisa marjad, pähklid ja kartulijahu.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa pisut soola ja lisa ülejäänud pool suhkrust.
Lisa jaokaupa munavalgele õuna-marja segu ja tõsta see koogivormi tainale.
Pane kook ahju küpsema 175˚C juurde 1 tunniks.

Hea teada !
Lase tordil enne vormist väljavõtmist 10 minutit jahtuda ja serveerimisel riputa peale tuhksuhkrut.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 09.aug 2013 18:54
Panin kartulijahu kogemata koos nisujahuga taignasse, pärast panin vaarika-õunasegule ka tsipakene kartulijahu. Sidrunikoore asemel kasutasin sidruni essentsi. Kook on väga maitsev! Seda ka koos vaniljejäätisega :)
Grete 25.aug 2010 15:03
Väga hea kook:)
Allan 14.veeb 2009 20:56
Superkook, pildi panin oma plogisse, pohlade asemel kasutasin astelpaju, aga vähem kui 150 g. http://3.bp.b-
logspot.com/_xmBV3g-
bG3-
LE/SZcTkn6708I/AAAAAAAAA-
NE/VLPy4qWV-
Lw4/s1600-h/photo-
714233.jpg
Pepita 24.nov 2005 23:14
Tegin täna seda kooki ja kiidan. Näeb ilus välja ja maitseb ka hästi. Huvitava nüansina oli kate põhiosas biskviit, aga koogikülgedel ka veidi beseena - laisa perenaise asi ;) Tegin koogist pilti ka, aga kommentaaridesse ei saa kahjuks pilte lisada :(
1