Peotoidud  » Jõulud

Lihavõttekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Anna /2001 Autor: Paprika
Sidrunikoogi kate on valmistatud traditsioonilise pasha muudetud retsepti järgi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Koogipõhi:
150 g sulatatud võid
2 muna
1 1/2 dl suhkrut
1 1/2 dl nisujahu
1/2 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 sidrunikoor riivituna
1/2 dl rõõska koort
Niisutamiseks:
sidrunimahlaga maitsestatud õunamahl
Katteks:
200 g apelsinimahlaga maitsestatud kodujuustu
200 g kohupiima
50 g sulatatud võid
1 1/2 dl tuhksuhkrut
1 tl vaniliinsuhkrut
1 sidruni mahl
1-2 sl apelsinikoorekeedist
Kaunistuseks:
marju ja komme
Sulata või ja lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga, kuivained sõelu munavahu sisse, kõige viimasena vala taignasse koor.
Vala taigen eelnevalt määritud koogivormi (läbimõõduga 20 cm) ja küpseta 175 kraadi juures umbes pool tundi.
Võta koogivorm ahjust välja jahtuma, jahtunud kooki niisuta sidruni-õunamahla seguga.
Sega kohupiim kodujuustuga, lisa sulatatud või, tuhksuhkur.
Maitsesta segu vanilje, sidrunimahla ja hästi peeneks hakitud apelsinikooretükkide või apelsinikoorekeedisega.
Määri segu koogi peale ja servadele ja kaunista marjade ning kommidega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa