Peotoidud  » Jõulud

Porgandi-kookostort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri / 1997 Autor: Paprika
Kes oleks võinud arvata, et porganditest saab teha koogi, mis viib keele alla ! Huvitavaid maitseid lisavad kohupiim ja kookoshelbed.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
150 g pehmet võid
2 dl suhkrut
3 muna
1 1/2 dl piima
5 dl riivitud porgandit
3 dl kookoshelbeid
1 dl pähklipuru
1 purk (226 g) ananassikompotti
Kreem:
100 g kohupiima
1 dl rõõska koort 35%-list
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 dl kookoshelbeid
Kaunistuseks.
riivitud porgandit
sidrunmelissi lehti
kookoshelbeid
1. Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber ja kaneel. Sega.
2. Hõõru teises kausis margariin suhkruga vahtu, lisa ükshaaval munad ja sega hoolikalt.
3. Lisa taignale vaheldumisi piim ja jahusegu. Sega seejärel hulka riivitud porgand ning lõpuks kookoshelbed, pähklipuru ja ananassitükid.
4. Kalla taigen u 26 cm läbimõõduga vormi, mis on võiga määritud ja jahuga üle puistatud. Küpseta kooki 60-70 minutit ahju alaosas 175-kraadises kuumuses.
5. Jahuta kooki vormis 15 minutit ja kummuta siis kandikule lõplikult jahtuma. Lõika kook kaheks plaadiks.
6. Mõõda kreemi ained kaussi ja sega hoolikalt. Määri pool kreemist kahe koogipoole vahele ja ülejäänu koogi peale. Kaunista riivitud porgandi ja melissilehtedega.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa