Peotoidud  » Jõulud

Luksuslik õunapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Elegantne pirukas, millel on nii kaunis välimus kui ka erakordselt hea maitse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Sega kõik taina komponendid köögikombainis ühtlaseks tainaks. Vajuta 26 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Pane külma. Täidise valmistamiseks koori ja puhasta õunad ning lõika väikesteks kuubikuteks. Pane koos suhkru ja veega potti. Keeda tasasel kuumusel 5 minutit. Sega hulka vanillsuhkur, brändi ja sulatatud või. Küpseta põhja 200°C juures ahjus 12 minutit. Toesta tainast fooliumga, et ääred küpsedes alla ei vajuks. Vala peale keedetud õunakuubikud. Katte jaoks koori õunad ja viiluta, laota kauni mustrina koogile. Nirista peale sulatatud või, raputa üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta veel 30 minutit, kuni kook saab kauni värvi. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 04.sept 2011 13:44
Super õunapirukas (Y) Me suutsime abikaasaga kehekesi sellest pool hetkega nahka pista. Ma panin brändit natuke rohkem ja lisasin veel õuntele juurde natuke vaniljega ploomi-õunamoosi - tegi piruka maitse ainult paremaks!
soorebane 28.jaan 2009 20:56
Ojaa! Uskumatult maitsev pirukas, aga valmistamine on väga ajamahukas, aga tasub vaeva. Muidu tunduvad õunapirukad suhteliselt igavad maitse poolest, aga kindlasti mitte see. Ilma brändita pole ilmselt pooltki mitte nii maitsev. Ja eks seda võid ole seal ka üksjagu. Need peavad olema väga tagasihoidlikku 10 inimest, kes lepiks pisikese viilakaga :)
Kollane kass 02.okt 2008 14:36
Nii lihtsatest komponentidest saab võrratu piruka! Eriti hõrguks teeb piruka või ja brändi maitse. Pirukas on mõeldud kümnele inimesele, meil jagus vaevalt viiele :).
1