Peotoidud  » Jõulud

Õuna-mandlipirukas

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: 100 rooga
Mandlimaitseline õunapirukas maitseb kõige paremini leigena ja valmistatuna eestimaistest hapudest õuntest.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Sega põhjaained (köögikombainis) ühtlaseks tainaks. Määri lahtikäiv 24-26 cm läbimõõduga vorm võiga ja vooderda seest tainaga. Venita tainas üles äärteni välja. Riivi martsipan jämeda riiviga. Puhasta õunad ja lõika viiludeks. Sega martsipan kartulijahuga ja lao õuntega kihiti vormi. Vahusta munad ja sega hulka hapu- ning kohvikoor. Lõpuks lisa ka kaneel. Vala õuntele. Kata pealt fooliumiga ja küpseta 200°C juures ahjus 50-60 minutit.
Võta pirukas ahjust ja kata nüüd vaid piruka tainaosad fooliumiga. Sega suhkur fariinsuhkruga ja puista pirukale. Pane pirukas tagasi ahju grillelemendi lähedale, keera ahi 250°C juurde ja grilli lahtise uksega, kuni suhkur hakkab sulama.
Lase pirukal enne serveerimist vähemalt pool tundi jahtuda. Puista üle tuhksuhkruga. Serveeri vanillijäätise, -kreemi või vahukoorega.
Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lorelai 07.nov 2011 15:30
Nii kahju, et raiskasin selle koogi peale aega, täiesti tavaline õunakook, maitsetu ja liiga palju vaeva nõudev. Lootsin saada tänu martsipanile erilise elamuse. Noh, otseselt halb kook ei ole, aga täiesti tavaline lihtsalt.
Roxy89 04.okt 2010 19:54
Kook sisaldab martsipani ja martsipan on tegelikult mandlimass. Martsi-
pan (massepain) on jahvatatud mandlist, suhkrust või suhkrusiirupist ja munavalgetest keedetud mass. Martsipanis on tavaliselt umbes 30% jahvatatud mandleid ja 70% suhkrut.
Viiruk 04.okt 2010 19:27
Miks nimi on mandlipirukas, kui pole kasutatud ühtegi mandlit, ei saa aru?
1