Peotoidud  » Jõulud

Kirsi-kohupiima plaadipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kerge ja kalorivaene pärmitainapõhi valmib lihtsa vaevaga. Imelise maitse annab pirukale kirsi-juustukate.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks ja sega leige piimaga. Lisa jahu, sool, pehme või, muna ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase soojas umbes 30 minutit kerkida. Nõruta kirsid. Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased, 2 dl suhkrut, mascarpone, kohupiim ja pudingipulber. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja vahusta hulka ülejäänud 2 dl suhkrut. Sega munavalgevaht kohupiimamassiga. Tõsta kõrvale 1/3 segust ning sega sellesse kakaopulber. Kata kõrge äärega ahjuplaat (40 x 32 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas lahti ja laota plaadile nii, et ääred jäävad üles. Määri tume kohupiimamass tainale. Sega kirsid heleda kohupiimamassiga ja kalla plaadile. Küpseta praeahjus 180°C juures 50-60 minutit. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
katlin505 09.märts 2010 15:39
Jahtunult väga-väga maitsev kook!
1