Peotoidud  » Jõulud

Kaneeli-kirsipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kaneel teeb sellest kirsipirukast tõelise hõrgutise. Valmista kook eelmisel päeval, siis on seda parem lõigata.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Sega omavahel jahu, kaneel ja suhkur. Tee keskele süvend ja vala sinna sulatatud või, piim ja munad. Sega ühtlaseks tainaks. Võid kasutada ka mikserit. Suru tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Puhasta kirsid kividest, laota põhjale ja suru pisut tainasse. Sega katteained nii, et segad võikuubikud näppude vahel ülejäänud ainetega. Sega seni, kuni saad purutaolise massi. Raputa kirssidele. Küpseta ahjus 175°C juures 30-35 minutit, kuni tikk jääb tainasse torgates kuivaks. Lase jahtuda. Serveerides raputa üle tuhksuhkruga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liis 21.märts 2012 00:54
Tuli väga hea kook, panin oluliselt rohkem kaneeli (tegin kompotikirssidega, ka need sobisid väga hästi) :)
kiks 09.sept 2010 20:51
tundub suht kuiv kui retsepti ja pilti vaadata...
brit 20.juuli 2010 16:08
Tegin täna värsketest kirssidest, see pirukas on nii lihtne kuid nii oivalise maitsega. Mmmm kui hea
picapica 25.juuli 2009 13:26
Meie pere lemmik-
kirsikook! Kaneeli ja kirsse võib vabalt rohkem panna ;) Ning söömisega ei pea sugugi järgmist päeva ootama, piisab, kui lasta koogil natuke jahtuda.
pipsike 31.juuli 2006 17:36
mmm...väga hea tuli! mida rohkem kirsse panna seda parem tuleb!
1