Peotoidud  » Jõulud

Jogurti-rabarberipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Huvitava maitsega jäätisejogurt muudab selle piruka suussulavaks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel fariinsuhkur, jahu, kaerakliid, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja jogurt. Suru tainas 24 cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtele. Kata rabarberitükkidega ja puista üle kaneeli-suhkru seguga. Sega muna, jogurt, suhkur ja vanillsuhkur. Kalla segu rabarberitükkidele. Küpseta ahjus 200°C juures 30-35 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kaerakupsis 21.mai 2008 11:24
Unustasin ühe põhikompenendi - lisa jogurti-muna segusse ka hästi palju kookoshelbeid!
kaerakupsis 21.mai 2008 11:23
Ma mõtlesin iseseisvalt palju parema välja. Algul tee jahust (200g) a võist (100g) + 1spl vett tainas, mis peab tulema hästi kõva. Suhkurt ka loomulikult. Suru tainas vormi põhja. Uues kausis vahusta muna (1-2), lisa 400g maitsestamata jogurtit, suhkur, u 400g rabarberit. Küp-
seta 175 kraadi all 45 min. Me tegime 2 päeva järjest seda kooki aga ikka jäi väheks. Eriti hea on siis, kui ta on öösel külmkapis seisnud, sest siis ta läheb natukene kõvemaks. Soojana on ka väga hea.
krissstel 14.mai 2008 14:31
Õli võib veidi vähem panna küll, see 1 dl kipub üsna mullitama küpsemise ajal ja pärast on ka pirukas suht õline.
Janne 04.mai 2008 10:08
Kas seda õli on vaja tõesti nii palju panna?
1