Peotoidud  » Jõulud

Rabarberi-maasikapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Lihtsa vaevaga valmiv kook, millele rabarberid ja maasikad annavad üheskoos mõnusa magushapu maitse. Kooki võid valmistada ka ainult maasikate või ainult rabarberitega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või suhkruga, vahusta hulka ka munad. Sega küpsetuspulber, sool ja jahu, lisa vaheldumisi jogurtiga muna-võisegule. Kalla tainas 28 cm läbimõõduga vormi. Pane põhjale tükeldatud maasikad ja rabarberid. Nüüd valmista kate. Selleks sega suhkur, jahu ja või, lisa kaneel ning sega ühtlaseks puruks. Puista koogile ja küpseta ahjus 200°C juures 1 tund ja 15 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
LudrideYhing 11.juuli 2012 13:57
Taigent oli võimatu valada, mätsisin vormi..igaksjuhuks eelküpsetasin enne maasikate ja puru lisamist... Eks siis kui välja võtame, näeme, kuidas välja kukkus. Taigen ja puru olid toorena küll imemaitsvad:)
Maria 02.juuli 2011 14:56
Tainas jääb nätske ja sellise küpsetusaja ning -temperatuuri juures jõuab pealt puru juba 30 minutiga pruunistuda. Olen korduvalt proovinud teha seda kooki, rohkem enam mitte, tainas lihtsalt ei küpse läbi.
margot 28.mai 2010 11:01
Väga hea kook, üks lemmikutest.
Kerli 13.mai 2009 12:57
Väga maitsev, hapukas ja mahlane kook. Tegin poole kogusega ja sellest jätkus 3-4 inimesele.
jannely 21.juuli 2005 21:15
Aga maitse tuli koogil imehea. ;)
jannely 21.juuli 2005 18:05
Minul see praegu ahjus ja vorm ajab üle! Kes tegema hakkab, võtke suurem kui 28 cm läbimõõduga vorm või tehke põhjaks poole väiksem taignakogus.
1