Peotoidud  » Jõulud

Purukook õunatäidisega

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: Toidutare foorum Autor: Maire Suitsu
Õunte asemel võib võtta ka mõnda moosi või marmelaadi.
Kogus: 1 portsjon
Taigna ained hakkida või näppida sõrmede vahel purutaoliseks.
Pool taignast asetada määritud vormi (läbimõõt 26 cm).
Õunad puhastada, koorida ja lõigata viiludeks, panna taignapuru peale ja riputada üle 1 sl puudersuhkruga.
Seejärel katta nad ülejäänud puruga.
Küpsetada 200° ahju keskmisel siinil ca 40 minutit.
Pärast ahjust võtmist lasta koogil veidi aega vormis jahtuda, seejärel võtta vormist ja puistata üle 1 sl puudersuhkruga.
Õunte asemel võib võtta ka mõnda moosi või marmelaadi.
Kook on väga hea külma piima või kuuma kohviga, nii soojalt kui külmalt.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ämber 16.sept 2015 10:53
Küpsetuspulbrit on tõesti liiga palju. panin küll vähem kui 3tl, ikka lõi kibeda maitse üles. Hakkasin mõtlema ka, et ma pole kunagi kuhugi üle 2 tl küpsetuspulbri pannudki, ja nii väikse koguse peale kolm panna on ikka päris palju. Ma tegin ploomidega, jõle hapu jäi, olekspidand nad enne suhkruga läbi segama, teinekord tean.
soolapähkel 08.sept 2010 19:36
Väga hea kook. Mina lisasin juurde kaneeli ja tytar palus ka oma lemmikuid rosinaid. Sobisid ideaalselt. Teen kindlasti veel
Soovitus 06.sept 2010 18:40
Kook tuli väga maitsev, kuid soovitaksin 3tl asemel lisada vaid 1tl täie küpsetuspulbrit. Ise lisasin 2tl ja isegi siis oli küpsetuspulbi maitse liiga esiletükkiv.
NurrMarta 14.juuli 2009 16:40
kriss3 - 300g jahu - see on ju üle 2 klaasitäie (ca 4,5-5 dl)? Lisades sellele 1 muna ja 100g (sulatamata) rasvainet, ei saaks see justkui vedelaks jääda? Loodetavasti tuleb kook siiski hea :) Purukoogid on tegelikult üsna riskivabad küpsetised. Kui ikka korralik puru tekib :P
kriss3 14.juuli 2009 16:16
mhmh..miks mul välja ei tule..kuidas saab taina puruks näppida, kui see jäi täitsa vedel :/ tegin seda veits paksemaks...nüüd küpseb ahjus...ei tea, kas tuleb välja üldse midagi :(
Krista R 05.apr 2009 22:31
tegin just ära, megahea, väga hea krõbe pealis ja väga mõnna:) üks parimaid kooke, mida teinud olen ja ülilihtne:) partnerile ka väga meeldis;)
nuffik 08.okt 2008 14:35
väga super retsept, olen seda viimase nädala jooksul kasutanud juba 4 korda :D to roosakass: oleneb kui suur plaat on. Antud kook on 26cm läbimõõduga vormile. Ma pakuks, et 2x kogus kindlasti, kuid võib-olla ka 2,5-3. Läbi küpseb ilusti ;)
roosakass 25.sept 2008 18:12
ei tea, mitmega peaks koguseid korrutama plaadikoogi jaoks?
Maria 24.sept 2008 13:20
See tõesti vist parim õunakoogi retsept üldse :) Mina raputan veel õunte peale kaneeli. Tihti juhtub, et kook ei jõua ära jahtudagi kui on juba otsas! Niiet soovitan kõigile!
Didi 18.aug 2007 22:12
Need kõige lihtsamad retseptid on ikka kõige paremad :-) Tegin koduse õuna-pohlamoosiga, ja super tuli! Soe kook külma piimaga - lapsepõlv tuli meelde :-D
1