Peotoidud  » Jõulud

Mandlikattega õunapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Paksu sidrunimaitselise õunatäidisega piruka kõrvale sobib suurepäraselt külm vanillijäätis või -kreem.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Lisa muna ja vanillsuhkur. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ning sool. Lisa võisegule ja sega ühtlaseks tainaks. Koori õunad, poolita ja lõika südamikud välja. Viljaliha lõika väikesteks kuubikuteks ning sega sidrunimahlaga. Sega hulka või, suhkur, rosinad ja sidrunikoor. Lase 10 minutit seista ning sega siis sisse kartulijahu. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm rasvainega. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Vala õunasegu tainale. Katte valmistamiseks sulata või ning lisa suhkur, mesi, piim ja mandlilaastud. Kuumuta keemiseni ja vala õuntele. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kollane kass 02.okt 2008 14:28
Küpsetasin pirukat etteantud aja, kuid õunatükid jäid täitsa tooreks. Soovitan küpsetada 2/3 ajast fooliumiga kaetult, enne küpsetamise lõppu foolium eemaldada. Sidrunimahl ja- koor annavad pirukala huvitava maitse. Abikaasa küsis, et kas olen mingit alkoholi lisanud?
Lissi_ 01.okt 2005 11:11
soovitan soojalt kõigil seda õunapirukat teha..maailma parim- eriti soojalt vaniljejäätisega
1