Peotoidud  » Jõulud

Kirsi-sidrunipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Hapukas sidruni-kirsipirukas on tõeline hõrgutis.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Eralda kirssidest kivid. Külmutatud kirsid sulata, kompotikirsid nõruta. Haki jahu võiga peeneks puruks. Lisa suhkur ja sool ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele. Küpseta põhja praeahjus 200°C juures 15-20 minuti jooksul kuldpruuniks. Sega hapukoor, suhkur, lahtiklopitud munad ja sidrunimahl ühtlaseks. Vala tainale. Lao kirsid koogile. Küpseta kooki ahjus 180°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KittyLily 07.okt 2009 14:58
Tegin külmutatud kirssidega, kõik nii nagu retseptis kirjas... Superhea! Serveerisin vaniljejäätisega... Väga hea kook! Mõnusalt hapu :) teen teinegi kord :P
shellfish 16.juuni 2009 16:47
Mina tegin külmutatud marjaseguga (mustsõstrad, punased sõstrad, vaarikad, maasikad). Väga hea tuli ja kõik kiitsid. Ei olnud sugugi liiga hapu. Pole väga suur koogisõber muidu, aga seda pirukat olen viimase nädala jooksul juba kaks korda teinud :Y
kiqpiq 23.märts 2009 13:39
Tegin kompotikirssidega ja super hea tulemus! Lihtne ja kiire valmistada! Külalised pärisid kõik retsepti järele! ;)
NurrMarta 16.märts 2009 13:01
pakun ka, et retseptis täidise juures antud suhkrukogus on sobilik kompotikirssidele või siis eriti magusatele murelitele. Kirss ja murel on paraku kaks eri asja ja retsepti peaks selles osas täpsustama.
Sikkel 16.märts 2009 10:12
Põhi tuli väga kõva, ei teagi miks. Panin 1 sidruni ning isegi siis oli mega hapu :T Ei meeldinud absoluutselt.
soorebane 28.jaan 2009 20:50
Samad sõnad, tegin külmutatud kirssidega, liiga hapu oli. Võibolla kompotimurelitega parem. Muidugi siin võib probleem olla ka suures hulgas sidrunimahlas.
katspatz 07.aug 2008 21:39
Liialt hapu, ei meeldinud, kui siis teha ainult kompotikirssidega, need magusamad.
1