Peotoidud  » Jõulud

Päikesekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Mõnusalt hapukas kook kaerahelbe-muretainaga. Sügisel on seda hea teha kõrvitsast, muul ajal kasuta õunamoosi.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega kaerahelvestest, munavalgetest, suhkrust ja toasoojast võist kokku muretainas ning tõsta külmkappi. Pane kõrvits vähese veega keema. Kui see on pehme, lisa manna ja maitse järgi suhrut. Lase jahtuda ning lisa munakollased. Kui kasutad kõrvitsa asemel moosi, sega munakollased ja manna selle hulka. Määri lahtikäiv 26 cm läbimõõduga koogivorm võiga, kata ääred ja põhi külmkapist võetud tainaga. Vala kõrvitsasegu või moos põhjale. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni kook on kuldpruuni värvusega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
el 04.juuli 2011 15:46
Põhi ebaõnnestus totaalselt (Proovisin 1. kord ikka retsepti järgi teha, et hiljem tuunima hakata. 1. Tegin nö vanade heade suurte kaerahelvestega. Ehk oleks pidanud mõnda peenemaks jahvatatud fraktsiooni kasutama, sest no andis ikka läbi närida :) 2. Samuti oli minu jaoks ilmselgelt liiga palju võid, koogi põhi suisa ujus rasvas. Kate iseenesest oli mõnsa. Sellegipoolest punkte palju ei saa, sest enamus koogist läks komposti rebastele.
hels 05.nov 2010 16:00
Mina vähendasin kohe või ja kaerahelveste kogust, sest liialt paksud põhjad mulle ei istu. Seega 150g või kohta 300g kaerahelbeid, aga helbeid võiks olla isegi u 250g. Täidisele lisasin 1 dl suhkrut ja pool laimi. Maitse on täitsa mehka.
Cly 16.sept 2010 23:45
Päris mõnus kook :)
Kadri 19.apr 2010 09:37
Lootsin natuke paremat kui välja tuli, aga ikka söödav :). Soovitus järgmiseks korraks - põhjale natuke rohkem suhkrut ja küpseta põhi 5-10 minutit ette. Ja seda ka, et retseptis tundub või kogus üüratu..., mina panin ca poole vähem. Servad küll pudenesid natuke, aga ikka tervislikum :).
Gerrda 08.nov 2009 16:54
Ei tea veel aga paistab hea hakkan kohe tegema :D:D
Margit 16.okt 2009 15:02
ei olnud hea, mina ei tea kuidas see kook kül koos seisab, kaerahelbe põhi lagunes koost ka siis kui kook oli jahtunud. Külmalt ie kõlvanud üldse süüa. Võibolla tegin midagi valesti, aga kõik oli nii nagu retseptis ja enam ma seda ei tee.
linda8 26.märts 2009 23:19
minule ei maitse üldse!
pipapiuks 23.veeb 2008 15:38
On jah hea,tegin õuna toormoosiga ja taigen sai pool nisujahu,pool kaerahelvestega tehtud.Viib keele alla!
füüsalis 21.okt 2006 16:04
Tegin mõned muudatused ja kook läks veel paremaks. 1. Vahustasin munakollased 2. Lisasin täidisele 1 väiksema sidruni mahla ja riivitud koore.
devil13 24.okt 2005 12:29
Ma proovisin seda kodus teha... ja tuli tõesti maitsev...
Moorits 24.okt 2005 11:59
Hea lihtne teha ja väga maitsev. Soovitan soojalt.
1