Peotoidud  » Jõulud

Ingveri-õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 kooki.
Ingver annab mahlasele õunakoogile veidike teravust ja tõstab koogi toiteväärtust.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sulata või ja sega hulka tuhksuhkur. Lisa muna ja jahu, sega ühtlaseks tainaks ning hoia vähemalt 30 minutit külmas. Lõika õunad väikesteks õhukesteks viiludeks. Lisa rosinad, kaneel, riivitud ingver, sidrunkoor ja -mahl ning sega. Suru tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Laota tainale õunatäidis ning küpseta ahjus 180°C juures 25 minutit. Katte jaoks vahusta munavalged, lisa suhkur, munakollased, 2 sl külma vett, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vala kate õuntele ning küpseta veel 20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ABKT 16.juuni 2011 16:10
Minul tuli vägahea välja. Ei ole mul nuriseda!;)
Kadri 25.nov 2010 15:43
Kook tuli väga hea. Aga ei saa aru eelmistest kommentaaridest, minu 28 cm läbimõõduga vormi jaoks oli mõlemat tainast liiga vähe (äärtele laotamiseks mul alumist tainast ei jätkunud ja pealmist oleks võinud ka natuke rohkem olla, arvan et 24 cm vorm oleks ideaalne), õunte kohta ei oska öelda neid panin silmajärgi.
anka65 01.nov 2010 10:51
Selles koogis on küll miskit valesti. Esiteks - kuhu ma peaksin tõesti mahutama need 1, 2 kg õunaviile, kui jutt käib 24 cm läbimõõduga vormist? Teiseks on selle läbimõõduga vormile alustainast ka liiga palju. Mul küpses liiga paksuks ja kõvaks, kuigi kasutasin 26-st vormi . Pooled õunad jäid üldse kasutamata. Vilets retsept.
Marje 31.mai 2010 19:28
Kook tuli võrratu! Aga minul ta 24 cm läbimõõduga vormi küll ei mahtunud, tuli teha suure ahjuplaadiga. Maitset see ei rikkunud.
1