Peotoidud  » Jõulud

Ameerika õunakook

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: 100 rooga
Õhukese tainakaane all on peidus rohkelt õunatäidist. Ameerika õunakook maitseb eriti hästi soojalt vanillijäätise või -kastmega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega kõik tainaained läbi. Pane tainapall 1 tunniks külmikusse. Koori ja viiluta õunad ning sega maitseainetega. Kuumuta ahi 225°C-ni. Rulli 2/3 tainast lahti ja tõsta võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Tõsta osa õunasegust tainale ja puista vahele natuke tärklist. Tõsta ka ülejäänud õunasegu vormi. Pane õuntele võitükikesi. Rulli ülejäänud tainast kaas ja tee kaunistused (näiteks lehekesed või lilled). Kata kook kaanega, määri pealt munaga ning küpseta 10 minutit. Alanda ahju temperatuuri 185°C-ni ja küpseta kooki veel 50 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maria 25.sept 2016 21:51
Õunte kogus oli liiga suur. Järgmisel korral panen 8 asemel 6 õuna. Tainas super hea ja sisu ka. Tainast rullida oli aga üsna keeruline, kuna kippus murenema.
siirikirikal 11.nov 2011 14:24
maarja: nii see on, aga alati saab seda ka vähem õuntele raputada. Erir kui õunad on magusamat sorti.
maarja 11.nov 2011 14:16
kas peabki olema 2 supilusikatäit kaneeli?
björn 25.veeb 2011 13:31
Mõningate aastate eest tõi ameeriklannast vanaproua mulle pool ameerika õunakooki. Olin alati seda proovida tahtnud (filmides paistsid nii head). Pidin täielikult pettuma, tema tehtud kook oli väga hapu ja taigen kõva. Üldiselt on minu arvamus, et Ida-Euroopa rahvad oskavad kõige paremini vaaritada. Jään kindlaks kodustele suus sulavatele õunakookidele. Aga vat nüüd tekkis tahtmine teha ise üks ameerika õunakook aga kui teda nüüd siin võrrelda teiste õunakookidega, näiteks hõrgutav õunakook, siis hakkan kahtlema ja teen viimase arvatavasti.
vilvi 24.okt 2010 12:53
toesti hea mahlane kook
kissu5 03.aug 2010 21:39
Hirmus hea kook on soojalt serveerides jäätisega! Ja tainast teen poolteist kogust, muidu ei saa ma taignast kaant peale teha.
punane sibul 09.veeb 2010 18:26
väga hea.
punane sibul 09.veeb 2010 17:08
Minul ei õnnestunud tainast rullida, muudkui murenes laiali. Põhjale määrisin taigna kätega laiali. Kaane üritasin rullida, kuid väga tüütu oli see. Algul tundus lihtne, aga ju see tainas ei tulnud päris õige. Igaljuhul, praegu küpseb ja loodan maitsvat tulemust. Igaksjuhuks panin fooliumi peale, tundus, et võib muidu kõrbema minna.
meeri 22.dets 2009 20:07
Tärklise asemel kasutasin tavalist jahu ja segasin selle õunte-maitseainete segule. Liigne jahu pudenes lihtsalt välja. Jõulumeeleolus panin täidisesse ka hästi natuke kardemoni :)
Siki 20.sept 2009 11:18
Mul on see praegu veel ahjus küpsemas. Taigna kogusest jäi minul igatahes küll väheks, järgmine kord teen topelt portsu.
Lu 23.aug 2009 19:45
Hea kook
patriot000 23.nov 2008 17:44
suht hea aga ma ei tea ma natukene testmoodi tegin aga hea oli ikka...
Aliis 26.aug 2008 20:43
Väga hea tuli, õunasisu oli mõnus moosine. Pisut häiris tärklise maitse, ehk tuleks seda läbi sõela raputada, et saaks võrdselt igale poole. Samuti kaebasid mõne liigse kaneelimaitse üle - nii et, kellele kaneel võõras, võiks panna vaid 1 spl. Mind kaneel aga ei häirinud. Üks soovitus veel - teha tainas ka pisut magusaks.
ukam 30.sept 2007 17:22
tundub lihtne olema ... lähen proovin ära;)
merilin 17.nov 2006 12:25
Kaas on tainast, nagu pirukas. Miks peaks kaane ära võtma? Seda tarbitakse ikka pärast koos koogiga :)
pensionär 17.nov 2006 11:25
miks peab kogu aeg kaane all küpsetama? või on mõeldud et peale esimest 10 minutit peab kaane pealt ära võtma???
pille111 27.okt 2005 19:51
nämmaa....
kalevipoeg 27.okt 2005 13:34
tundub lihtne ja hea
Tön 25.okt 2005 20:59
Tahtsin midagi magusat ja võtsin selle ette - ma arvan, et selle koht on vägagi jõululaual. Viimasepeal :P
1