Peotoidud  » Jõulud

Maitsev pardipraad

Keskmine hinne: 2.69 Allikas: 100 rooga
Serveeri pardipraadi ahjukartulite ja portveinikastmega. Viimane sobib lisaks pardile suurepäraselt ka hane, kalkuni ja broileri kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Võta part 2 tundi enne valmistamist toatemperatuurile. Sega omavahel maitseained ning hõõru part nendega nii seest kui väljast kokku. Täida apelsini- ja õunasektoritega. Painuta koivad kõhu alla ning seo naturaalse nööriga kinni. Pane lind ahjupannile ja koos panniga külma ahju. Keera temperatuur 170°C peale ning küpseta parti 2,5 tundi. Lase 15 minutit seista, enne kui linnu tükkideks lõikad. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tiiu 31.dets 2014 18:23
See on tõesti üks tore praad. Maitsev ja väga mahlane. Mina tegin täpselt retsepti järgi ja tulemus sai super. Väga hea valik aasta viimaseks pidulikuks lõunaks.
part 31.dets 2014 13:34
üks tore praad
ti 10.juuli 2012 15:59
Too ri: Kust tead, et pardi poiss oli?
ri 27.dets 2010 16:19
proovisn ka oma esimese pardiprae ära! Võtsin julgelt Maiiam'i soovitusi kuulda ja õigesti tegin. Ostsin sügavkylmutatud pardipoisi. Sulatamine võttis kyll hirmsasti aega aga hiljem pistsin julgelt kuuma vette, kiirendamaks sulamise protsessi (oleks võinud seda kohe teha). Mina kypsetasin parti puuküttega koduahjus, seega kraade täpselt ei teadnudki :) aga 2,5 h täitsa piisas (esimesed 2 h olid praad hõbepaberi all, et liiga ära ei kõrbeks (1,8kg lind) Ja 40 min enne väljavõtmist asendasin rasva pugude puljongiga (kallasin selle üle pardi, et nahk ka krõbe jääks) . Kypsetasin ühelt ja teiselt poolt. Tänu sellele jägi vist part mõnusalt mahlane ja ei uppunud omaenda rasva! Kindlasti katsetan veel kunagi!
Mariiam 09.nov 2009 15:47
Retsept on oma nime vääriline. Tõeliselt maitsev praad. Natuke tegime teisiti. Meil oli kaks 1,8 kg parti, mõlemale panime ühe apelsini ja õunu niipalju kui siis mahtus. Apelsinid koorisime, õunad puhastasime. Maitseained kõik samamoodi. Kinni sidumine. Kõigepealt praad ahju pruunistuma ja kui igast küljest on pruunistunud, siis tõstsime pardid välja, korjasime kogunenud rasva ja lisasime keedetud pugudest, kaelast puljongi selle asemele. Kaas peale ja küpsema. Umbes 40 min. enne valmimist tükeldasime pardid, mis jäävad leeme sisse küpsema. Liha maitseb siis pärast eriti hõrgult. 200 kraadi juures küpsesid need 3,5 tundi.
1