Peotoidud  » Jõulud

Kaneeli-mee toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Õrnalt meemaitseline juustukook sobib hästi pidulikeks sündmusteks. Võid selle juba varem valmis teha: kook säilib külmkapis nädala ning muutub seistes vaid paremaks.
1. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri sulavõiga. Purusta küpsised (seda on hea teha köögikombainiga). Kalla juurde sulatatud või, sega ning kata vormi põhi küpsiseseguga. Küpseta põhja ahjus 150°C juures 15 minutit ja lase jahtuda.
2. Täidise jaoks vahusta toasoe mascarpone ning toorjuust ühtlaseks massiks (võid segada jällegi köögikombainis), lisa kondenspiim ja mesi. Vahusta koor ning sega juustusegu hulka. Kõige viimaks sega täidisemassi ettevalmistatud želatiin. Vala täidis vormi ja lase mõned tunnid või üks öö külmkapis seista. Raputa läbi sõela kaneeliga üle.
3. Karamelli valmistamiseks laota mandlilaastud ahjuplaadile õliga määritud fooliumile. Pane suhkur koos veega potti ja sulata pidevalt segades madalal kuumusel. Keeda siirupit, kuni see pruunistub (kuni 30 min). Vala segu õhukese kihina mandlitele ja lase jahtuda. Murra jahtunult karamellist tükikesed ja säti koogile.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 28.juuni 2010 14:56
Mulle meeldis kook alles ülejärgmisel päeval.Esimesel õhtul tundus liiga magus aga seismine tegi mõnusaks.Lisasin ka ?elatiini.Täna teen teist korda ja serveerin koos maasika toormoosiga
ChicaB 16.juuni 2010 00:40
Ma panin koogi sügavkülma ja superhea tuli välja!
neiu 14.juuni 2010 14:45
ei oska öelda, aga minu kook oli ideaalne, kui oli 4-5 tundi külmkapis olnud; võibolla tegin siis midagi teistmoodi, kuigi usun, et mitte..
maria 30.mai 2008 03:16
Kaneeli-mee-
juustukook on oma olemuselt pehme, kuid koos peaks püsima küll ja seistes tahenema ka. Retsept pärineb 2000.a. Pereköögist ja probleemiks võib olla tooraine erinevus aastate jooksul. Näiteks on kondenspiim konsistensilt vedelam kui sel ajal. Seetõttu võiks lisada koostisse želatiini. Paisuta 3-4 želatiinilehte külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta väheses ( 0,5 dl ) kuumas piimas ja sega täidisesse enne vahukoore lisamist. Täidise ained peaksid olema toasoojad.
siirikirikal 10.apr 2008 10:02
Selle retsepti kohta on aru päritud ka meie spetsialistide käest. Vaadake retsepti autori vastust http://www.toiduta-
re.ee/spetsialis-
t.php?id=20
biscay 09.apr 2008 22:54
me sõime pärast lusikaga nagu magustoitu! Siia tuleks kindlasti suts želatiin ilisada, sest koogist oli asi küll kaugel
Nubluz 22.jaan 2008 20:37
arvan, et seda kooki peaks ka koos täidisega küpsetama natuke aega või siis želatiini sisse panema.
tucc 15.sept 2006 15:34
proovisin seda kooki teha ja kuna olen üsna algaja, siis tegin kõik täpselt retsepti järgi. kahjuks pidin selle koogi ülejärgmisel päeval lihtsalt ära viskama, kuna täidis lihtsalt ei tahenenud ära ja jäi püdelaks massiks. lisaks oli see liiga magus, et ei kannatanud suu sissegi võtta. võib-olla tegin midagi valesti, ette tänud nõuannete eest.
1