Peotoidud  » Jõulud

Marmor-juustukook

Keskmine hinne: 2.97 Allikas: 100 rooga
Ameerika juustukoogid on imemaitsvad ja nende eeliseks on see, et võid need valmis küpsetada juba kuni nädal varem - külmikus seistes maitse vaid paraneb.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru lahtikäiva koogivormi põhja. Koogivorm mähi hoolikalt fooliumisse. Suures kausis vahusta mikseriga toorjuust suhkruga (2 minutit). Lisa hapukoor, jahu ja vanillsuhkur. Lisa ükshaaval ning hoolikalt segades juurde munad. 4 dl segust tõsta väiksemasse kaussi ja sega hulka sulatatud šokolaad. Pool heledast segust määri koogipõhjale. Pane peale pool šokolaadisegust, siis jälle hele segu ja siis šokolaadisegu. Sega kergelt noaga, nii saad kirju marmorimustrilise katte. Aseta vorm veevanni. Küpseta ahjus 160°C juures umbes 1 tund ja 15 minutit. Lase jahtuda. Kata pealt ning pane vähemalt 4 tunniks külmikusse. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tiiu 30.märts 2015 07:57
Väga hea ei maitsenudki nagu päris marmor
Koduküpsetaja 13.okt 2014 20:40
Väga-väga maitsev :)
uffa 25.aug 2011 10:02
pole veel maitseda saanud, külalised tulevad alles õhtul, aga ma olen küll natuke kurb, et ta nii lössi vajus....:( ja mina kahtlustan, et asi just selles veeanumas, mis ma püüdlikkusest ka ahju susasin - siiani olen juustukooke teinud ilma ja kõik kenad kohevad olnud. see nüüd nagu plätakas pannkook...aga ehk ei riku maitset...:S
plond 07.märts 2011 14:06
Pole kunagi veenannil küpsetanud, alati hästi välja kukkunud. Pealt läheb küll pisut praguliseks, kuid olen teinud peale sulatatud shokolaadi-hapukoore kreemi ja mandlilaastudega üle puistanud niiet mind need praod ei sega:Y. Kõik kiidavad!
riinyks 14.veeb 2011 22:12
Väga hea ja maitsev kook. Kõik kiitsid!:Y
Inx 26.juuli 2010 22:07
See kook oli väga mahlane ja imemaitsev:Y Nämmmiiii;)
madli 23.apr 2010 13:08
Väga hea! MUutsin ainult veiid koguseid, kaks pakki küspsiseid põhja ja 3 pakki (3x150g) toorjuustu (farmi). Muidu oli põhi liiga õhuke ... ja supper hea kook ikka :) vee sisse ka ei aseta, panen lihtsalt alla veel ühe anuma veega :)
Kätzz 23.jaan 2010 20:47
Proovisin nii toorjuustuga kui ka marcarpone juustuga . Toorjuustuga oli tunduvalt parem . Marcarponejuustuga kook ajas süda kiirelt pahaks . Soovitan !
brit 18.dets 2009 16:48
mul selline küsimus.et soovin seda kooki tegema hakata aga kui suures vormis oleks seda hea teha?24,26,28 cm läbimõõduga?
heidikene 14.okt 2009 20:16
Väga hea kook:A
Atsinna 14.veeb 2009 20:02
Väga maitsev kook! Samuti ei vajunud lössi, püüdsin täpselt retsepti jälgida. Ka mina unustasin heleda kihi tumedaga segi keerata. Philadelphia juustu kasutasin.
Sonera 10.veeb 2009 20:06
Väga maitsev. Lössi ei vajunud üldse. Jahuda lasin nii,et lülistasin pliidi välja ja jätsin koogi avatud uksega ahju. Küpsetasin kõrgete äärtega ahjupannil, mis oli täidetud fooliumini veega.Minu kook ei tulndu välimuselt sellina nagu pildil. Aga võibolla sellepärast, et ei ajanud pealmist, tumedat kihti alumise, heledaga segi. Minu pilt on ka Küpsetamisnädal teema all.
NurrMarta 26.nov 2008 19:42
Appi, kui hea. Mul lihtsalt ei ole sõnu :) Ma olin oma külmkapi sisu revideerides küll sunnitud tegema asenduse puuduva 250g toorjuustu suhtes (kapis oli ainult 500g), selle asemele sai ca 200g kohupiima. Tõeliselt nauditav kook. Ahjust võttes kahtlesin küll, et ehk on veel tooreks jäänud, võdises üleni mitte ainult keskelt. Aga tahenes ära ja jäi ääretult mahlane.
lizbet84 05.okt 2008 11:58
Fantastiline kook :D
Põldmari 19.sept 2008 12:55
Seda kooki olen ma mitu korda teinud. Tõesti hea ja alati nõutakse juurde. Kuna mina sain elektriahju alles hiljuti, siis ennem ma küpsetasin kooke puupliidi ahjus. Sinna aga veevann ei mahtunud ja panin pisikese kausi veega alla ja vormi sinna peale. Fooliumiga katsin kõik ilusti ära ja kook tuli alati super välja. Ma võtsin kohe koogi ahjust ja panin lahtise akna juurde jahtuma ja siis külmikusse ööpäevaks. Ei vajunud ja praguliseks küll ei läinud. Äkki ta tahabki sellist madalat temperatuuri ahjus?!? Igatahes supe super hea kook:)
elenora24 17.sept 2008 20:48
see on üli hea kook... kõigile maitses väga
Didi 12.sept 2008 13:43
liina666: Ikka siis asetad vormi veevanni, kui küpsetama hakkad seda kooki ahjus :D ja soovitan võtta tõsiselt õpetust seda kohta, kus soovitatakse hoolikalt fooliumiga polsterdada. Muidu võid saada vesikoogi... :P Kui juustukooke veevannis küpsetada tasasel kuumusel, ei tohiks tegelikult praguliseks minna... Gerli7: Äkki oli Sul kuumust üleliia, ja auras veepannilt vesi ära? :) Kaitizil muidu õigus, kui liialt kiirustan, ja prauhti ahjuukse kohe lahti teen, on ka mul koogid alla vajunud...
liina666 03.mai 2008 13:04
et mis tähendab aseta vorm veevanni? millal?ma ei saa aru!
Kaitiz 24.nov 2007 10:58
No natuke lössi ikka vajub, aga tegelt ei tohi kooki kohe välja võtta vaid ta peab aeglaselt jahtuma, st. lõpus keerad juba kuumuse maha ja hoiad veidi aega nii ja siis võib ahju ukse lahti teha ja hoida nii ka veel natuke aega ja alles siis võtta päris välja. Nii vajub vähem kokku.
Gerli7 27.juuni 2007 00:07
Kook tuli väga maitsev- vähemalt kõigile maitses ja küsiti retsepti, aga ise ma ei jäänud päris rahule.... Mis te teete, et kook ahjust välja tulles lössi ei vajuks? Ahjus on nii ilus puhevil ja uhke, aga nii kui välja tõstan vajub täitsa ära ja praod tulevad sisse. Maitset see muidugi ei riku, aga...
1