Peotoidud  » Jõulud

Jõulukalkun II

Keskmine hinne: 3.08 Allikas: 100 rooga
Mahlane ja maitsev kalkun vajab pikka küpsemisaega. Valmistades roa küpsetuskotis, on tulemus mahlasem ja jääb ära ka pintseldamise vaev. Mustad ploomid ja hapukapsas on kalkunile just sobiv täidis. Lisandiks küpsetatud pariisi kartulid ning peekoniviilu keeratud mustad ploomid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane ahi 160°C peale sooja.
Pese kalkun korralikult nii seest kui ka väljast, hõõru soola ja pipraga.
Sega omavahel mustad ploomid, hapukapsad, sool ja õli.
Täida lind saadud seguga.
Pane kalkun küpsetuskotti, vala peale 5 dl vett.
Sule kott ning tee sellesse väike auk, et aur küpsemise ajal välja pääseks. Aseta kott ahjupannile ja küpseta kalkunit iga kilo kohta 1 tund ehk kokku 5 tundi.
Vala ahjuvormi kartulid, nirista peale õli ja puista üle soolaga.
Kui vorm mahub ahju kalkuniga ühel ajal, küpseta kartuleid linnu valmimise lõpu poole 40 minutit. Kui ei mahu, tõsta kalkun ahjust välja ja kata fooliumiga.
Küpseta kartuleid eraldi 200°C juures 30 minutit.
Keera ploomide ümber peekon ja torka puust kokteilitiku otsa.
Küpseta koos kartulitega 15 minutit.
Retsept on mõeldud umbes kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KRISSY 22.dets 2009 21:56
VÄGA HEA
VanDahl 17.jaan 2009 09:55
Mina katsetasin ära ja täitsa nämma sai.Tänud retseptijale.
Katariina40 24.dets 2007 20:41
Aga mina tegin kalkunit just selleks jõuluks.... Aga see oli ette küpsetatud poolsuitsu lind Täitsin metsiku riisi mustade ploomide ja kuivatatud aprikoosidega lisasin veel fenkolid ja naca oreganot (värsket) igaljuhul need kes söövad kiidavad....
elliki 21.dets 2007 11:12
Sama siin - oligi mõttes sel aastal midagi muud teha.
VanDahl 20.dets 2005 13:38
Ma proovin jouludeks.Annan hiljem teda siis:)
1