Peotoidud  » Jõulud

Jõulukana mangokastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare.ee Autor: Toidutare.ee
Värske mango annab kastmele meeldiva hapuka maitse. Konservmango kasutamine muuab kastme magusaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1 Talleggi broiler
1 keskmine hapu õun
½ dl rosinaid
3 sl vedelat margariini (taluvõid)
Meira piprasegu
peenestatud meresoola
määrimiseks
mett
Kaste
2 küpset mangot
6 dl kohvikoort
1 sl jahu
2 shalottsibulat
rasvainet sibula praadimiseks
Kontrolli üle, kas kana on korralikult sulgedest puhastatud. Vajadusel eralda söögiks kõlbmatud osad. Seejärel valmista täidis. Selle jaoks tükelda õun kuubikuteks ja sega rosinatega. Täida kana õuna-rosinaseguga ning seo koivad tugevasti rümba külge. Sidumine ei lase täidisel välja valguda ja annab praele kena välimuse.
Sega piprasegu ja sool vedela margariiniga. Määri saadud segu kanale ning tõsta täidetud lind pannile. Põhjakõrbemise vältimiseks kalla pannile pisut vett. Küpseta 200 kraadi juures 60-70 minutit.
Seejärel võta küpsenud kana ahjust korraks välja, määri meega, tõsta tagasi ahju ja küpseta 250 kraadi juures, kuni prae pind muutub kuldpruuniks.
Kastme valmistamiseks koori ja tükelda mangod ning püreeri köögikombainis või saumikseriga. Puhasta sibul, tükelda ning kuumuta rasvaines klaasjaks. Lisa sibula hulka mangopüree ja kuumuta kergelt. Seejärel lisa kohvikoor ja lase kaste keema. Kurna segu läbi tiheda sõela, eraldades niiviisi kiulise viljaliha.
Kuumuta pannil pisut rasvainet, lisa nisujahu ning kuumuta veel. Lisa rasvaine-jahusegu hulka mango-kooresegu. Kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks. Maitsesta. Serveeri koos riisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa