Peotoidud  » Jõulud

Üleküpsetatud ahjuforell tomati ja juustuga

Keskmine hinne: 2.25 Allikas: 100 rooga
Selle hõrgutava piduroa saab valmis üsna vähese vaevaga. Suurema kala puhul suurenda ka teiste ainete kogust ning pikenda küpsetamisaega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Puhasta kala sisikonnast ja soomustest ning pese puhtaks. Määri pealt ja seest soolaga, lase 1 tund külmas seista. Tõsta kala fooliumiga kaetud ahjuplaadile ning määri pealt majoneesiga, kata õhukeste sibula- ja tomatiratastega. Raputa üle riivitud juustu ning paprikapulbriga. Tõsta fooliumi servad üles, et eralduv mahl ei valguks pannile, kuid ära pealt kinni pane. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 45 minutit. Serveeri keedetud riisi või kartulitega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Usamees 13.apr 2013 21:49
Tänan hea retsepti idee eest.meie majas on Forell ja Lõhe igapäevane asi ja kippuski juba veidi üksluiseks,see tomat andis uut värvingut asjale. Kuna kalad mida püüan on ikka kordi suuremad kui 1 kg,siis tegin vaid fileena ilma selgroota lahdiselt.
jyrgen 18.nov 2010 09:03
aitäh
Ka1a 24.jaan 2010 17:19
superhea retsept! Tomat läheb eriti mõnusalt krõbedaks, seega soovitan terve kala katta katta tomativiiludega.
isuke 16.apr 2009 16:32
superhea ja lihtne ! Minul valmis tervest roogitud forellist. .Kui kala oli pool aega ahjus olnud, siis muidugi elles avastasin väljaspool ahju paiknevad sibularõngad, aga ka ilma sibulata oli väga väga nämma ! Lisaks vaid, et majonees peaks olema vähe paksemat sorti, sest minu lemmik Salvesti Kerge Majonees kippus esialgu kala pealt ära voolama.
Ahti 22.nov 2008 17:47
Ideaalne ahjukalapala kui seda teha oskad:D Soovitaks suurt fileed, saab mitmele inimesele, maitseaitete ja sibulaga saab kombineerida ka muid variante, kes soovib, et kala enda maitset oleks tugevamini tunda. Head isu:Y:P
1