Peotoidud  » Jõulud

Pidulik lõhepraad

Keskmine hinne: 3.8 Allikas: 100 rooga
Suur ja pidulik lõhepraad on tõeline maitseüllatus. Võrratu kombinatsiooni moodustavad siin ananass, parmesani juust ja sinihallitusjuust.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Pane kalafilee võitatud ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga. Nirista üle siirupi ning sidrunist pressitud mahlaga. Laota kalale võitükid, kalla peale koor ja murenda sinihallitusjuust. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 20 minutit. Samal ajal sega kokku vein, ananass ja riivitud juust. Tõsta krevetid ning ananassisegu kalale, küpseta veel 10 minutit. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 13.jaan 2010 20:36
Kuna tundub, et programm pluss-märki ei tunnista, siis lisan, et kirjutasin 15 (pluss) 8 minutit.
NurrMarta 13.jaan 2010 20:35
Ma läksin aastavahetusel toidutegemisega liiale. Mitte et see esimene kord oleks olnud või et ma sellest midagi õppida kavatseks :) Lisaks pearoaks olevale hanele sai eelroana valmistatud see rikkaliku kattega lõhe. Tegelikult täiesti hämmastav, kuidas need maitsed niimoodi sulanduvad, et lõhe maitset segama ei hakka. Samas on see kate ka eraldi "nokituna" lihtsalt suurepärane. Siinset küpsetusaega peaks küll tiba lühendama. Fileele on 200-kraadises ahjus 20 minutist täiesti küll. Külmade ainete lisamise järel see aeg küll pisut pikeneb, aga võiks arvestada ca 15 8 minutiga. Kala küpseb ju omas soojuses veel edasi ja muutub kuivaks.
kalakajakas 26.dets 2009 12:31
ei saa kommenteerimata jätta - kui esmapilgul lisandite rohkus ehmatas ja kartsin, et kala maitset tunda ei jäägi siis pidin väga positiivselt üllatuma - kala oli endiselt kala ja koorest moodustuv kaste äärmiselt meeldiva maitsega. lisandiks tegin riisi ja kokku sai super piduroog. soovitan soojalt.
Liina 11.dets 2009 17:55
Tõeliselt hõrk maitseelamus, soovitan kõigil proovida!
NurrMarta 03.nov 2009 09:45
saar20 - kui siirupi juures ei ole just märget et kirsi- vms siirup, siis on retseptides mõeldud lihtsalt suhkrust ja veest keedetud siirupit. Müüakse ka suuremates poodides maitseainete ja mee lähistel, nii heledat kui tumedat. Aga fooliumi kohta ei ole siin mingit märget, kala soovitatakse panna võitud vormi. Ju see siis nii lihtne ongi :)
saar20 02.nov 2009 19:50
Vabandust aga mis siirupit peaks kasutama,ning ega fooliuisse ei pea kala panema. Tänan
katsetaja 23.märts 2009 15:08
See on tõeline kala-maiuspala. Väga suursugune ja pidulik minumeelest. Soovitan eriliste sündmuste puhul seda teha!
amatöör 24.okt 2008 18:50
Hea roog tuli välja,soovitan proovida.Ja jätkub ka kümnele,kui riis kõrval on.
kalasõber 08.aug 2008 14:00
oli hea kala!
1