Peotoidud  » Jõulud

Pirni-kirsikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Perenaise kalender 2004.
Pirni-kirsitäidisega kook.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Segage kokku jahu, suhkur, sool ja või ning lisage aeglaselt 9 sl külma vett. Tainas on valmis, kui see kätte võttes ja  kergelt vajutades laiali ei pudene. Sõtkuge seda jahuga ülepuistatud alusel ning seejärel vormige kolmandikust tainast ümmargune plaat, ülejäänud tainast tehke suurem ketas ning asetage need eraldi kilesse pakituna tunniks ajaks külmkappi. Täidise valmistamiseks koorige ja tükeldage pirnid ning pange need koos kirsside, pruuni suhkru ja rosmariiniga umbes 20 minutiks keema. Segage klaasis sidrunimahl ja maisijahu ning valage ka see potti. Laske segul mõni minut keeda ja kallake see siis kaussi jahtuma. Pange suurem tainaketas koogivormi ning torgake kahvliga tainasse augud. Väiksemast tainakettas lõigake piparkoogivormi abil välja võimalikult palju lehekese kujutisi. Eelsoojendage ahi umbes 200°C-ni. Laotage täidis tainale ja kaunistage lehekestega, mida pintseldage ka munaga. Küpsetage kooki umbes 50 minutit, kuni lehekesed muutuvad kuldpruuniks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
yllemi 30.jaan 2006 19:00
nämma
1