Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadi-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.84 Allikas: Fazeri retseptiraamat Autor: Toidutare.ee
Mõnus šokolaadikook, mida pole tarvis küpsetada. Tee kook eelmise päeva õhtul valmis, kuna kook vajab pikemat seismist.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Lõika küpsetuspaberist 20-25 cm läbimõõduga ketas ja aseta lahtikäiva põhjaga koogivormi.
Purusta küpsised. Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vajuta segu vormi põhja tasaseks.
2. Valmista täidis. Selleks aseta želatiinilehed külma vette likku. Sulata 200 g šokolaadi veekausi kohal ning jahuta maha. Riivi järelejäänud 50 g šokolaadi. Pigista želatiinilehtdest vesi välja ja pane keevasse vette.Sega želatiin toorjuustuga, lisa sulatatud ja riivitud šokolaad, suhkur, vanillsuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged ja suhkur tugevaks vahuks. Vahusta vahukoor. Sega mõlemad vahud toorjuustusegusse.
3. Kalla täidis vormi ja kata fooliumiga. Lase külmkapis seista umbes 1 ööpäev. Eralda kook vormist, tõsta serveerimisvaagnale, kaunista šokolaadimustrite ja marjadega (näiteks mustikatega).
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiki 06.veeb 2014 20:05
Tundub maitsev ja lihtne,proovin seda kooki kindlasti teha!
media76 09.juuli 2013 09:33
kas toores muna koogi sees on ikka hea mõte. peaks saama ka ju ilm munata teha seda kooki
Kätu 14.dets 2012 16:17
tegin valmis, nüüd ootan homset, et süüa saaks. Limpsisin kausi puhtaks ja tundus väga maitsev :) Mul oli veidi suurem koogivorm ja panin 360 g küpsiseid ning võid ei sulatanud vaid kätega mudisin küpsisepuru sisse. Toorjuustu panin ka sutsu rohkem kuna pakis oli rohkem ja ei hakanud seda järgi jätma.
Angelika 12.mai 2012 15:13
Tänan, tegin koogi ära ema abiga, nüüd on juba külmikus, aga tundub jube maitsev. Lisasin rohkem vahukoort ja toorjuustu kui retseptis, kuid usun, et kook tuleb hea :P.
siirikirikal 11.mai 2012 09:39
Ikka saab. Loe ?elatiini kasutamise kohta siit: http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=557&hi=želatiin
Angelika 10.mai 2012 17:36
Tere , kas seda saaks teha ka tavalise zelantiiniga? Kui keegi teab siis palun öelge! Sest ostsin juba poest tavalise zelantiini ja tahaks siis sellega teha Kook tundub jube maitsev . Mitmele inimesele see mõeldud on ? Tänades Angelika.
Siiri Kirikal 02.apr 2012 09:17
Siit saad teada, kuidas ?elatiini kasutada: http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=43818&hi=želatiin
Jansa 29.märts 2012 13:21
Pole kõige suurem küpsetaja ja zelatiiniga pole midagi varem teinud.Kes ütleks nüüd täpsemalt selle zelatiini kohta.Panen kuuma vette aga kauaks?Kas kuumast veest peab zelatiini välja ka võtma või koos veega ja kui koos veega siis palju vett peab olema?Vabandan aga zelatiini teema võõras mulle!Ehk targemaid ja aitate!
siirikirikal 29.aug 2011 09:55
brits1: õigus, need on tõesti LU omad. Aitäh märkamast!
brits1 28.aug 2011 12:59
Või nii. Aga sellisel juhul on ju retseptis valesti kirjutatud, sest nii palju, kui mina tuntud Domino küpsiste pakendilt lugesin, on need LU omad ja LU on ju Kraft Foodsi kaubamärk. See oligi kõige suurem segaduse tekitaja. Järgmisel korral proovin siis õigete Domino küpsistega ;) Muidu sai kook superhea, külalisedki kiitsid taevani. Nii et tasub veel teha :)
Siiri Kirikal 27.aug 2011 10:45
brits1: Need on ikka need teada-tuntud Domino küpsised, kus kreem vahel. Kui teha tavaliste küpsistega, siis sinna kulub tõesti võid rohkem.
brits1 26.aug 2011 22:13
Proovisin täna seda teha. Eks homme näis, mis välja tuli. Palun öelge mulle, millised on Fazer Domino Cookies küpsised? Need ei ole ju need tavalised Domino küpsised, kus kreem vahel? Mina igatahes poest ei leidnud ja tegin Kalevi küpsistega, kokku panin 200g (100g ?okolaadimaitselisi ja 100g vaniljemaitselisi), võid panin ka suti rohkem, kui retseptis näidatud.
kratt 13.mai 2011 21:46
superhea kook,olen korduvalt teinud ja kõik kiidavad
katry 19.juuni 2006 19:14
Selle ajaga kui munavalgeid ja vahukoort vahustad, tarretub ju želatiiniga segu ära!
eepos 18.juuni 2006 19:34
Vist pelgan tooreid mune koogi sees.
1