Peotoidud  » Jõulud

Napoleoni kook

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: 100 rooga
Kook neile, kes viitsivad küpsetamisele aega kulutada ja ka pisut vaeva näha. Osa kreemi hulka võid segada hapukat moosi või kakaod - siis tuleb kook huvitavalt triibuline. Kogus 8 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Valmista kõigepealt kreem, sest see vajab jahtumiseks vähemalt pool tundi kuni tund. Vahusta munakollased suhkruga ja sega hoolikalt jahu-tärklise seguga. Vala suuremasse paksupõhjalisse potti. Teises potis kuumuta piim peaaegu keemiseni ( mitte keema! ). Vala kuum piim peene joana munavahu hulka. Kuumuta tasasel kuumusel ja pidevalt segades, kuni kreem muutub paksu hapukoore sarnaseks. Tõsta pliidilt, sega hulka vanillsuhkur ja jäta jahtuma.
2. Samal ajal jaga tainas viieks osaks ja rulli kõik osad hästi õhukeseks. Küpseta kõik viis põhja eraldi, igaühte 225°C juures 5 minutit (kuni helepruuni värvuseni). Lao serveerimisalusele põhi ja selle peale 3 mm paksuselt kreemi. Ühe kihi peale võid panna moosi. Jätka, kuni neljas, kõige pealmine kiht on kreem + puru (viies põhi lähebki selle puru jaoks).
3. Vajuta puru õrnalt kätega kinni. Pane kook üheks ööpäevaks külmikusse. Võid koogi valmis teha ka hommikul vara ja süüa näiteks õhtul.



SOOVITUS
Kes poetainast kasutada ei soovi, LEHTTAINA VALMISTAMIST SIIT.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annika 30.okt 2014 17:25
mina tegin seda maasikamoosiga ja see on pere lemmik :D
Cecilia 17.veeb 2014 07:04
I wanetd to spend a minute to thank you for this.
lillekas 02.veeb 2014 16:22
ka mulle ei meeldi moosiga, õiget kreemimaitset pole siis üldse tunda
A 02.apr 2013 17:07
Väga, väga rahul koogiga. Külalised sõid ja mõmisesid ja kiitsid :D Soovitan.
surrikaad 23.dets 2012 10:19
Ja kindlasti valmis keedukreemile lisada veel võid siis kreem ülihea
surrikaad 23.dets 2012 10:14
Ärge rikkuge kooki moosiga ära,siis võib juba poest osta.
Ester 02.nov 2012 17:26
Ja taigna olen ka alati ise valmistanud,küpseta-
mine on aeganõudev,aga see vaev tasub end ära :)
Ester 02.nov 2012 17:23
Olen nõus,et selle koogi vahele ei käi moos,see rikub kohe koogimaitse ära.Mina ei ole kunagi moosi pannud ja maitseb väga hästi kõigile.Minu lemmik kook (Y).
RM 18.juuni 2012 13:28
Bellus ja kes siin veel vanast ja õigest kirjutanud on - võiksite seda retsepti jagada! Olen ka nõus, et moos napoleoni vahel on täielik patt, aga kuidas see õige tainas käib, ei tea..
Tips 23.märts 2012 21:06
Juheiiii, pühapäeval hakkab ema tegema ;)
Sigrid 23.märts 2012 16:20
Minu arust see moos rikub kogu selle koogi ära. Seda head ja õiget kooki ei saa enam kuskilt kui ise ei tee :(
KOKK 05.märts 2012 10:11
ei käi sinna moos ja originaalist on asi väga kaugel.
bellus 18.dets 2011 20:55
lehttaignast Napoleoni koogi valmistaine on kuritegu! Samuti igasugu kondensiima või kohvi-
vahukooresegude kasutamine - see ei ole siis enam napoleoni kook!;)) ja ei saa maitsta nii hästi kui originaalretsept
Hädaline 27.nov 2011 12:42
Ma ei saanud täpselt aru, kuidas see lihtsam taignalehtede valmistamisviis on? Kasutan valmis 500g lehttaigent, rullin veidi, kuid mitte õhukeseks, et saaks ikka kerkida. Aga kuidas ma need kihid (nt 5 tk) eemaldan?! See muudaks taigna küpsetamise tunduvalt lihtsamaks, sest sageli sellist laadi koogid tulevad mul vildakad ja nende taignalehtedega on nii palju jamamist.
nati1235 12.nov 2011 09:56
VÖGA HEA!
kertu 28.okt 2011 15:25
käib küll
Napoleoni kook 19.okt 2011 17:48
Napoleoni koogil ei käi moos vahele, saage ükskord aru.
pollike1 19.okt 2011 16:35
super hea kook, ja see nyyd meie pere lemmik!
napo 30.sept 2011 08:25
aa ja vahele panen keedukreemi asemel kohviga maitsestatud vahukoore ja se eon imehea. ei mingit mässamist
napo 30.sept 2011 08:24
miks nii palju kihte? mina ten alati 4 kihti millest 1 äheb peale ja mul kohe suur plaat ka. teen ka selel retsepti järgi kus oli äädikas sees. nii on inu ema teinud ja teen ka mna ja super hea kook tuleb
mullike000 23.sept 2011 21:20
Kasutan juba pikemat aega *Säästu lehttaigent* Hea,odav,õnnestub alati :D
õppur 07.aug 2011 22:16
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D-
:D:D:D:D:D hää kook
õppur 07.aug 2011 22:16
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D-
:D:D:D:D:D hää kook
algaja 03.aug 2011 22:41
Tuli isu proovida, muidu eriline napoleoni fänn pole olnud aga pereliikmed nõuavad :) Oleks hea teada missuguse taigna peaks poest ostma, neid vist erinevaid?
Kokkaja 25.juuni 2011 20:39
Tõeliselt hea asi. Tegin kooki 15-le inimesele (tegelikkuses jätkus ükke umbes 25-le). Kasutasin 1,5kg lehttaigent ja topelt täidisekoguseid. Vahele panin ka pisut moosi. Kokku tuli 9 kihti. Pole enne ühegi küpsetise kohta selliseid kiidusõnu saanud- mässamist on palju aga lõpptulemus on seda väät.
123